spisekunst.dk

Citrontærte med italiensk marengs

tærtecitrondessertmarengs
Citrontærte med italiensk marengs

En lækker citrontærte med en sød og let italiensk marengs, der giver en perfekt balance mellem syre og sødme.

Tid120 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne tipo '00' for en mere fin konsistens)
    250 g
  • smør(koldt og skåret i tern)
    125 g
  • flormelis(kan erstattes med almindelig sukker)
    75 g
  • æg(ægget skal være stort)
    1 stk
  • citronsaft(friskpresset for den bedste smag)
    3 stk
  • sukker(kan justeres efter smag)
    150 g
  • æggeblommer(bruges til fyldet)
    3 stk
  • majsstivelse(kan erstattes med kartoffelmel)
    30 g
  • vaniljesukker(for ekstra smag)
    1 tsk
  • æggehvider(til marengsen)
    4 stk
  • flormelis(til marengsen)
    200 g
  • eddike(hvid eddike for stabilitet i marengsen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er klar, når den er varm og der er en jævn temperatur
  2. 2

    Bland hvedemel, smør og flormelis i en skål. Ælt hurtigt sammen til en smuldrende dej.

    10 min
  3. 3

    Tilsæt ægget og ælt, indtil dejen samler sig. Læg den i en plastpose og køl i 30 minutter.

    30 min
  4. 4

    Udrul dejen og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og bag i ovnen i 15 minutter.

    15 min
    180
    dejen skal være let gylden
  5. 5

    I mellemtiden, pisk citronsaft, sukker, æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukker sammen i en gryde over medium varme, indtil blandingen tykner.

    10 min
    medium
    blandingen skal være tæt og boble let
  6. 6

    Hæld citronskremen i den forbagte tærtebund og bag i yderligere 15 minutter.

    15 min
    180
    fyldet skal være fast, men stadig lidt blødt i midten
  7. 7

    Pisk æggehviderne stive og tilsæt langsomt flormelis, mens du fortsætter med at piske, indtil marengsen er glat og blank. Tilsæt eddike.

    10 min
  8. 8

    Fordel marengsen over den bagte tærte og bag i ovnen i yderligere 10-12 minutter, indtil marengsen er let gylden.

    12 min
    180
    marengsen skal være gylden og let sprød på toppen
  9. 9

    Lad tærten køle af før servering. Skær i skiver og nyd.

    15 min

Tags

tærtecitrondessertmarengs

Kommentarer

Søren

Syrlig og lækker

★★★★
Maria

Citrontærten var frisk og syrlig - perfekt til sommerfesten!

★★★★★
Lars

Marengsen var lækker og luftig - en perfekt kontrast til den syrlige citronsmag.

★★★★
Mette

Det var svært at stoppe med at spise! En perfekt kombination af syrligt og sødt.

★★★★★