Croissant & Coq Sorbet

En lækker kombination af sprøde croissanter og en forfriskende kirsebærsorbet, perfekt til dessert.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en mere fin konsistens)250 g
- koldt smør(skåret i tern)125 g
- sukker(kan justeres efter smag)30 g
- salt(køkkensalt)5 g
- koldt vand(kan være nødvendigt at justere)150 ml
- glukosesirup(til sorbeten)50 g
- vand(til sorbeten)200 ml
- sukker(til sorbeten)100 g
- kirsebær(friske eller frysetørrede)500 g
- citron(saften)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Bland hvedemelet, sukker og salt i en skål.
5 min - 2
Tilsæt det kolde smør og smuldre det ind i melet, indtil det ligner groft sand.
5 min - 3
Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, indtil dejen samler sig.
5 min - 4
Læg dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
30 min - 5
Rul dejen ud til en firkant og fold smørret ind i dejen i tre lag.
15 min - 6
Lad dejen hvile i køleskabet i yderligere 30 minutter.
30 min - 7
Rul dejen ud igen og fold den i tre lag to gange mere, og lad den hvile imellem.
60 min - 8
Skær dejen i trekanter og rull dem til croissanter.
15 min - 9
Lad croisserne hæve på en bageplade i 1 time.
60 min - 10
1
- 11
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
10 min200ovnen skal være varm - 12
1
- 13
Bag croisserne i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.
20 min200de skal være gyldne og sprøde - 14
1
- 15
Kog vand, sukker og glukosesirup i en gryde for at lave sorbetbasen.
5 minkogesukkeret skal være opløst - 16
1
- 17
Tilsæt kirsebær og citronsaft til siruppen og lad det simre i 10 minutter.
10 minsimmerkirsebærene skal være møre - 18
1
- 19
Blend blandingen til en glat puré og si den for at fjerne kerner.
5 min - 20
1
- 21
Hæld puréen i en ismaskine og følg producentens instruktioner for at lave sorbet.
20 min
Tags
Kommentarer
Den perfekte blanding af croissant og kyllingesorbet!
Croissant & Coq Sorbet er ideel til en picnic i parken.
Jeg elskede kombinationen af sprødt og cremet i denne ret.