spisekunst.dk

Curry-kartoffelfritter

snackvegetarskkrydret
Curry-kartoffelfritter

Sprøde og smagfulde curry-kartoffelfritter, perfekte som snack eller tilbehør til måltider.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kartofler(vælg melenede kartofler for bedst resultat)
    500 g
  • olie(brug rapsolie eller en anden neutral olie)
    2 spsk
  • curry-pulver(juster mængden efter smag)
    1 spsk
  • salt(kan varieres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • kold vand(til at blande med krydderierne)
    100 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skræl kartoflerne og skær dem i stave.

    10 min
  2. 2

    Læg kartoffelstavene i en skål med koldt vand i 30 minutter for at fjerne overskydende stivelse.

    30 min
  3. 3

    Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.

    5 min
    220
    ovnen skal være varm og klar
  4. 4

    Dræn kartoflerne og tør dem grundigt med et viskestykke.

    5 min
  5. 5

    Bland olie, curry-pulver, salt og peber i en skål.

    2 min
  6. 6

    Tilsæt de tørrede kartofler i skålen med krydderiblandingen og rør godt rundt, så alle kartofler er dækket.

    3 min
  7. 7

    Fordel kartoflerne jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.

    2 min
  8. 8

    Bag kartoffelfritterne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

    30 min
    220
    de skal være sprøde og gyldne på overfladen
  9. 9

    Tag dem ud og lad dem køle lidt af, inden de serveres.

    5 min

Tags

snackvegetarskkrydret

Kommentarer

Anna

Disse curry-kartoffelfritter er perfekte til en hyggelig film aften!

★★★★★
Mads

Jeg kan godt lide den krydrede smag af karry på kartoffelfritterne

★★★★
Ida

Curry-kartoffelfritterne er et lækkert alternativ til traditionelle pommes frites

★★★★★