Curry-kartoffelfritter

Sprøde og smagfulde curry-kartoffelfritter, perfekte som snack eller tilbehør til måltider.
Ingredienser
- kartofler(vælg melenede kartofler for bedst resultat)500 g
- olie(brug rapsolie eller en anden neutral olie)2 spsk
- curry-pulver(juster mængden efter smag)1 spsk
- salt(kan varieres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
- kold vand(til at blande med krydderierne)100 ml
Fremgangsmåde
- 1
Skræl kartoflerne og skær dem i stave.
10 min - 2
Læg kartoffelstavene i en skål med koldt vand i 30 minutter for at fjerne overskydende stivelse.
30 min - 3
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
5 min220ovnen skal være varm og klar - 4
Dræn kartoflerne og tør dem grundigt med et viskestykke.
5 min - 5
Bland olie, curry-pulver, salt og peber i en skål.
2 min - 6
Tilsæt de tørrede kartofler i skålen med krydderiblandingen og rør godt rundt, så alle kartofler er dækket.
3 min - 7
Fordel kartoflerne jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.
2 min - 8
Bag kartoffelfritterne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
30 min220de skal være sprøde og gyldne på overfladen - 9
Tag dem ud og lad dem køle lidt af, inden de serveres.
5 min
Tags
Kommentarer
Disse curry-kartoffelfritter er perfekte til en hyggelig film aften!
Jeg kan godt lide den krydrede smag af karry på kartoffelfritterne
Curry-kartoffelfritterne er et lækkert alternativ til traditionelle pommes frites