spisekunst.dk

Dansk Kålquiche til Grundlovsfest 1979

kålquichegrundlovsfestdansk
Dansk Kålquiche til Grundlovsfest 1979

En klassisk dansk kålquiche perfekt til grundlovsfest, med en sprød bund og fyldig smag fra kål og feta.

Tid125 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne Økologisk)
    200 g
  • smør(kold og skåret i tern)
    100 g
  • æg(stort)
    1 stk
  • koldt vand(kan justeres efter behov)
    50 ml
  • kål(grøn eller hvid) (fint snittet)
    400 g
  • løget(hakket)
    1 stk
  • fetaost(smuldret)
    150 g
  • æg(store)
    3 stk
  • fløde(gerne letfløde)
    200 ml
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • muskatnød(friskrevet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader C.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Bland hvedemelet og smørret i en skål indtil blandingen ligner fine brødkrummer.

    10 min
    20
    blandingen skal være smuldret
  3. 3

    Tilsæt ægget og koldt vand, og ælt dejen hurtigt sammen.

    5 min
    20
    dejen skal være glat og sammenhængende
  4. 4

    Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.

    30 min
    4
    dejen skal være kold
  5. 5

    Steg løget i en pande indtil det er blødt, tilsæt kålen og steg indtil den er faldet sammen.

    10 min
    medium
    kålen skal være blød og duftende
  6. 6

    Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en cirkel. Læg den i en tærteform.

    10 min
    20
    dejen skal være tilpas blød og let at håndtere
  7. 7

    Fordel kålen og løget jævnt over dejen, og drys fetaost over.

    5 min
    20
    fyldet skal være jævnt fordelt
  8. 8

    Pisk de resterende æg sammen med fløde, salt, peber og muskatnød. Hæld blandingen over fyldet.

    5 min
    20
    æggeblandingen skal være ensartet
  9. 9

    Bag quichen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og stivnet.

    35 min
    200
    quichen skal være pænt brunet og fast
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad quichen køle af i 10 minutter før servering.

    10 min
    20
    quichen skal være let varm

Tags

kålquichegrundlovsfestdansk

Kommentarer

Lise

Kålen gav en frisk smag til quichen

★★★★★
Mads

Den knasende skorpe var helt perfekt

★★★★
Anna

Quichen var et hit til grundlovsfesten med vennerne

★★★★