Dansk Kålquiche til Grundlovsfest 1979

En klassisk dansk kålquiche perfekt til grundlovsfest, med en sprød bund og fyldig smag fra kål og feta.
Ingredienser
- hvedemel(gerne Økologisk)200 g
- smør(kold og skåret i tern)100 g
- æg(stort)1 stk
- koldt vand(kan justeres efter behov)50 ml
- kål(grøn eller hvid) (fint snittet)400 g
- løget(hakket)1 stk
- fetaost(smuldret)150 g
- æg(store)3 stk
- fløde(gerne letfløde)200 ml
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- muskatnød(friskrevet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Bland hvedemelet og smørret i en skål indtil blandingen ligner fine brødkrummer.
10 min20blandingen skal være smuldret - 3
Tilsæt ægget og koldt vand, og ælt dejen hurtigt sammen.
5 min20dejen skal være glat og sammenhængende - 4
Læg dejen i køleskabet i 30 minutter.
30 min4dejen skal være kold - 5
Steg løget i en pande indtil det er blødt, tilsæt kålen og steg indtil den er faldet sammen.
10 minmediumkålen skal være blød og duftende - 6
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til en cirkel. Læg den i en tærteform.
10 min20dejen skal være tilpas blød og let at håndtere - 7
Fordel kålen og løget jævnt over dejen, og drys fetaost over.
5 min20fyldet skal være jævnt fordelt - 8
Pisk de resterende æg sammen med fløde, salt, peber og muskatnød. Hæld blandingen over fyldet.
5 min20æggeblandingen skal være ensartet - 9
Bag quichen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og stivnet.
35 min200quichen skal være pænt brunet og fast - 10
1
- 11
Lad quichen køle af i 10 minutter før servering.
10 min20quichen skal være let varm
Tags
Kommentarer
Kålen gav en frisk smag til quichen
Den knasende skorpe var helt perfekt
Quichen var et hit til grundlovsfesten med vennerne