spisekunst.dk

Danske frikadeller

frikadellerdansk madkomfort mad
Danske frikadeller

Frikadeller er en klassisk dansk ret, der ofte serveres med kartofler, brun sovs og surt tilbehør.

Tid25 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket svinekød(kan også være en blanding af svinekød og oksekød)
    500 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • æg(stort)
    1 stk
  • mælk(eller fløde for en rigere smag)
    100 ml
  • hvedemel(kan erstattes med groft mel for en sundere version)
    100 g
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(sort peber)
    1 tsk
  • smør(til stegning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    I en stor skål, bland det hakkede svinekød, finthakket løg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber.

    5 min
  2. 2

    Varm en pande op over medium varme, og tilsæt smør.

    3 min
    medium
    Smørret skal smelte og begynde at boble.
  3. 3

    Form små frikadeller med hænderne og læg dem forsigtigt på panden.

    2 min
  4. 4

    Steg frikadellerne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    10 min
    medium-høj
    De skal have en gyldenbrun skorpe og være faste at røre ved.

Tags

frikadellerdansk madkomfort mad

Kommentarer

Mette

Disse frikadeller er perfekte til børnenes madpakker med rugbrød og agurkeskiver

★★★★★
Andreas

Jeg elsker at servere danske frikadeller med kartoffelsalat og rødkål til aftensmad

★★★★
Louise

Disse frikadeller minder mig om sommer og skovture med sennep og jordbær til

★★★★