spisekunst.dk

De nemmeste boller

bollerbagværknemthurtig opskrift
De nemmeste boller

En simpel opskrift på lækre, luftige boller, der er perfekte til enhver lejlighed. De er hurtige at lave og kræver ikke avancerede teknikker.

Tid90 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet mel)
    500 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    50 g
  • gær(fresk gær anbefales)
    25 g
  • mælk(lunken mælk)
    300 ml
  • smør(smeltet smør)
    75 g
  • æg(stort æg)
    1 stk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.

    5 min
    22-25°C
    gæren skal være helt opløst
  2. 2

    Tilsæt sukker, smeltet smør, æg og salt til mælkeblandingen og rør godt.

    3 min
    22-25°C
    blandingen skal være ensartet
  3. 3

    Sigt hvedemelet i blandingen lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og elastisk.

    10 min
    22-25°C
    dejen skal være blød og ikke klistre
  4. 4

    Lad dejen hæve i en skål dækket med et viskestykke i ca. 1 time, eller indtil den er dobbelt størrelse.

    60 min
    22-25°C
    dejen skal være hævet og luftig
  5. 5

    Forvarm ovnen til 200°C

  6. 6

    Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter.

    20 min
    22-25°C
    bollerne skal hæve lidt
  7. 7

    Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne.

    15 min
    200°C
    bollerne skal være let gyldne og lyde hule når man banker på bunden
  8. 8

    Lad bollerne køle af på en bagerist, inden de serveres.

    10 min
    22-25°C
    bollerne skal være let varme

Tags

bollerbagværknemthurtig opskrift

Kommentarer

Mette

Disse boller er perfekte til brunch med veninderne!

★★★★★
Thomas

Jeg tilføjede lidt kanel for ekstra smag.

★★★★
Lise

De nemmeste boller var et hit til picnic i parken.

★★★★★