Den Gamle By Grydeboller i Tomat-ragout

En klassisk dansk ret bestående af bløde boller serveret i en velsmagende tomat-ragout, perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)500 g
- gær(frisk gær)25 g
- lunken vand(ca. 37 grader)300 ml
- salt(kan justeres efter smag)10 g
- sukker(for at aktivere gæren)1 tsk
- hakkede tomater(gerne fra dåse)400 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløgsfed(finthakket)2 stk
- oregano(eller anden tørret krydderurt)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- peberfrugt(finthakket)1 stk
- revet ost(til topping)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i lunkent vand sammen med sukkeret. Lad det stå i 5 minutter indtil det skummer.
5 min - 2
Bland hvedemelet og saltet i en skål. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 3
Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 4
Imens, varm olivenolie i en pande. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og oregano. Steg indtil grøntsagerne er bløde.
5 minmediumgrøntsagerne skal være bløde og duftende - 5
Tilsæt hakkede tomater til panden og lad det simre i 15 minutter, og krydr med salt og peber.
15 minlowragouten skal være tyknet og duftende - 6
Forvarm ovnen til 220 grader Celsius
- 7
Form dejen til små boller og læg dem på en bageplade. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.
20 min220bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når du banker på dem - 8
Server bollerne varme med tomat-ragouten hældt over og drysset med revet ost.
5 min
Tags
Kommentarer
Grydebollerne var saftige og lækre
Tomat-ragouten var fyldt med friske tomater
Perfekt til en hyggelig aften med rødvin og levende lys