Dragefrugt-laks med chili-lime

En farverig og sund ret bestående af laks toppet med en frisk dragefrugtblanding og krydret med chili og lime. Perfekt til en let middag.
Ingredienser
- dragefrugter(modne og friske)2 stk
- laks(uden skind)400 g
- olivenolie(koldpresset)2 spsk
- lime(saften presses)1 stk
- chili flakes(juster efter smag)1 tsk
- salt(fint havsalt anbefales)1 tsk
- peber(nykværnet)1 tsk
- forårsløg(finthakket til pynt)2 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180 graderovnen er varm - 2
Skær laksen i portioner og læg dem på en bageplade med bagepapir.
5 min - 3
Skær dragefrugterne i halve og skrab frugtkødet ud med en skefuld. Hak det groft.
5 min - 4
I en skål, bland dragefrugtkødet med olivenolie, lime juice, chili flakes, salt og peber.
2 min - 5
Fordel dragefrugtblandingen over laksestykkerne på bagepladen.
2 min - 6
Bag laksen i ovnen i 15 minutter, eller indtil den er let flager ved berøring.
15 min180 graderlaksen er let flakket og ser gylden ud - 7
Tag laksen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter.
2 min - 8
Pynt med finthakkede forårsløg og server med det samme.
2 min
Tags
Kommentarer
Dragefrugten tilføjer en skøn sødme til laksen!
Chili-limen giver retten lige det ekstra kick!
Perfekt til en let sommermiddag i haven!