spisekunst.dk

Dronning Margrethe Tartelett (Tronbestigelse 1972)

tartletdronningdanske retterskaldyrfestmad
Dronning Margrethe Tartelett (Tronbestigelse 1972)

En klassisk dansk tartelet med rejer og creme fraiche, der blev lavet til Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972. Perfekt som en lækker forret eller til frokost.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • smør(koldt og skåret i tern)
    125 g
  • hvedemel(sigtet)
    250 g
  • æg(medium størrelse)
    1 stk
  • salt(fint salt)
    1 tsk
  • rejer(kogte og pillede)
    200 g
  • creme fraiche(eller græsk yoghurt)
    1 dl
  • dijonsennep(for ekstra smag)
    1 tsk
  • citronjuice(friskpresset)
    1 tsk
  • salat(f.eks. icebergsalat)
    100 g
  • dild(frisk)
    50 g
  • pynt)
    til

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at forberede tærtedejen. I en skål blandes smørret og hvedemelet sammen, indtil det ligner groft sand.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt ægget og saltet til blandingen og ælt hurtigt, indtil dejen samler sig. Læg dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

    30 min
  3. 3

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius

  4. 4

    Prik bunden af dejen med en gaffel og forbag tærterne i ovnen i 15 minutter, indtil de er let gyldne.

    15 min
    200
    tærtebunden skal være let gylden
  5. 5

    Imens tærterne bager, forberedes fyldet. Bland rejerne, creme fraiche, dijonsennep og citronjuice i en skål. Smag til med salt og peber.

    10 min
  6. 6

    Tag de forbagte tærter ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter. Fyld dem med rejesalaten.

    5 min
  7. 7

    Pynt med hakket dild og server med frisk salat ved siden af.

    5 min

Tags

tartletdronningdanske retterskaldyrfestmad

Kommentarer

Anne

Den var fyldt med lækker kylling og svampe!

★★★★★
Nina

Perfekt til en elegant frokost med veninderne

★★★★★
Anders

Jeg foretrækker mere ost på min tartelet

★★★★★