Egeskov Slots Blomsterkylling med Ærtepuré

En delikat ret med en hel kylling, der er stegt til perfektion og serveret med en cremet ærtepuré. Ideel til festlige lejligheder.
Ingredienser
- kylling(hel) (økologisk kylling anbefales)1 kg
- friske ærter(kan også bruge frosne)200 g
- fløde(sødmælksfløde for bedre smag)100 ml
- smør(usaltet smør)50 g
- hvidløg(finthakket)2 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
- citron(saften presses og skallen revnes)1 stk
- frisk persille(hakket til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Krydr kyllingen med salt, peber og citronskal både indvendigt og udvendigt.
5 min - 3
Smelt smørret i en stor pande over middel varme og tilsæt hvidløg. Steg i 2 minutter indtil hvidløget er blødt.
2 minmiddelhvidløget skal dufte aromatisk - 4
Brun kyllingen på panden i 5 minutter på hver side, indtil den får en gylden farve.
10 min - 5
Læg kyllingen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen. Steg i 1 time eller indtil kyllingen er gennemstegt.
60 min180saften fra kyllingen skal være klar, ikke rosa - 6
Kog ærterne i en gryde med lidt vand i 5 minutter indtil de er møre.
5 min - 7
Dræn ærterne og overfør dem til en blender. Tilsæt fløde, salt, peber og blend indtil det er glat.
5 min - 8
Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter før servering.
10 min - 9
Skær kyllingen ud og server den med ærtepuréen og drysset persille.
2 min
Tags
Kommentarer
Blomsterkyllingen var en spændende smagsoplevelse!
Ærtepuréen var cremet og lækker, perfekt til retten.
Denne ret passer perfekt til en hyggelig picnic i parken.