Enchiladas

Enchiladas er fyldte tortillas, der er bagt med lækker kødblanding og smeltet ost. De er perfekte til en hyggelig middag.
Ingredienser
- krydret hakket oksekød(kan erstattes med kylling eller vegetarisk alternativ)500 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- spidskommen(eller efter smag)1 tsk
- paprika(eller efter smag)1 tsk
- tortillas(majs eller hvede)8 stk
- ternede tomater(kan bruge dåse)400 g
- revet ost(cheddar eller mozzarella)200 g
- sour cream(til servering)100 g
- frisk koriander(hakket)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm en stor pande over medium varme. Tilsæt hakket oksekød og bryd det op med en spatel. Steg i ca. 5-7 minutter, indtil kødet er gennemstegt.
7 minmedium varmekødet skal være brunet og ikke længere lyserødt - 2
Tilsæt hakket løg og presset hvidløg til panden. Steg i yderligere 3-4 minutter, indtil løget er blødt.
4 minmedium varmeløget skal være gennemsigtigt og blødt - 3
Tilsæt spidskommen og paprika, og rør godt. Tilsæt de ternede tomater og lad det simre i 10 minutter.
10 minsimmersaucen skal være let tyknet og duften skal være krydret - 4
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Tag en tortilla og fyld den med en skefuld kødblanding. Rul den stramt sammen og læg den med lukningen nedad i et ovnfast fad. Gentag med de resterende tortillas.
10 min180 gradertortillaerne skal være fyldt og rullet korrekt - 5
Dæk enchiladas med den resterende kødblanding og drys ost på toppen. Bag i ovnen i 20 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.
20 min180 graderosten skal være boblende og let gylden - 6
Tag fadet ud af ovnen og lad det hvile i 5 minutter. Server med sour cream og hakket koriander.
5 miningenretterne skal være varme og duften skal være indbydende
Tags
Kommentarer
Disse enchiladas med kylling var lækre!
Jeg elsker når de er fyldt med sorte bønner og ost
Enchiladas er perfekte til madpakken - nemt at tage med på arbejde