spisekunst.dk

Esbjerg Fiskefrik med Havgrevinde Louise

fiskfrikadellerdansk madsommerretter
Esbjerg Fiskefrik med Havgrevinde Louise

En klassisk opskrift på Esbjerg Fiskefrikadeller, sprødt panerede fiskestykker serveret med en lækker mayonnaise og friske salatblade, perfekt til en sommerdag.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • fiskefilet(frisk torsk eller sej)
    500 g
  • mel(hvedemel)
    200 g
  • æg(store)
    2 stk
  • brødkrummer(kan være panko for ekstra sprødhed)
    100 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk
  • olie(til friturestegning)
    0.5 l
  • mayonnaise(kan være hjemmelavet eller købt)
    100 g
  • citron(til servering)
    1 stk
  • salatblade(fx romaine eller frisée)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Rens og skær fiskefileterne i passende stykker til frikadeller.

    10 min
  2. 2

    I en skål, bland mel, salt og peber sammen.

    5 min
  3. 3

    Pisk æggene let i en anden skål.

    2 min
  4. 4

    Dyp fiskestykkerne først i melblandingen, derefter i ægget, og til sidst i brødkrummerne.

    10 min
  5. 5

    Varm olien i en dyb pande ved medium varme

  6. 6

    Steg fiskefrikadellerne i olien i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

    10 min
    180
    frikadellerne skal være gyldne og sprøde uden klæbrighed
  7. 7

    Læg de færdigstegte frikadeller på en tallerken med køkkenrulle for at dræne overskydende olie.

    2 min
  8. 8

    Server fiskefrikadellerne med mayonnaise, citron og salatblade.

    5 min

Tags

fiskfrikadellerdansk madsommerretter

Kommentarer

Hanne

Den sprøde fiskefilet var helt perfekt stegt! 👌

★★★★★
Mads

Jeg kunne tydeligt smage tangen i fiskefrikadellen - en dejlig smagsoplevelse!

★★★★
Ida

Esbjerg Fiskefrik med Havgrevinde Louise var en lækker og nem løsning til aftensmaden efter en lang dag på jobbet.

★★★★