Esbjerg Fiskefrik med Havgrevinde Louise

En klassisk opskrift på Esbjerg Fiskefrikadeller, sprødt panerede fiskestykker serveret med en lækker mayonnaise og friske salatblade, perfekt til en sommerdag.
Ingredienser
- fiskefilet(frisk torsk eller sej)500 g
- mel(hvedemel)200 g
- æg(store)2 stk
- brødkrummer(kan være panko for ekstra sprødhed)100 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
- olie(til friturestegning)0.5 l
- mayonnaise(kan være hjemmelavet eller købt)100 g
- citron(til servering)1 stk
- salatblade(fx romaine eller frisée)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Rens og skær fiskefileterne i passende stykker til frikadeller.
10 min - 2
I en skål, bland mel, salt og peber sammen.
5 min - 3
Pisk æggene let i en anden skål.
2 min - 4
Dyp fiskestykkerne først i melblandingen, derefter i ægget, og til sidst i brødkrummerne.
10 min - 5
Varm olien i en dyb pande ved medium varme
- 6
Steg fiskefrikadellerne i olien i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
10 min180frikadellerne skal være gyldne og sprøde uden klæbrighed - 7
Læg de færdigstegte frikadeller på en tallerken med køkkenrulle for at dræne overskydende olie.
2 min - 8
Server fiskefrikadellerne med mayonnaise, citron og salatblade.
5 min
Tags
Kommentarer
Den sprøde fiskefilet var helt perfekt stegt! 👌
Jeg kunne tydeligt smage tangen i fiskefrikadellen - en dejlig smagsoplevelse!
Esbjerg Fiskefrik med Havgrevinde Louise var en lækker og nem løsning til aftensmaden efter en lang dag på jobbet.