Falafel

Falafel er en lækker og krydret kikærteboller, der er sprøde udenpå og bløde indeni. De er perfekte som snack eller i en pita med grøntsager og sauce.
Ingredienser
- kikærter(tørrede kikærter)200 g
- blødes i vand i 8 timer)skal
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- spidskommen(stødt)1 tsp
- koriander(stødt)1 tsp
- salt(juster efter smag)1 tsp
- peber(sort peber)1 tsp
- smag)efter
- bagepulver(kan udelades)1 tsp
- bedre tekstur)giver
- frisk persille(finthakket)3 spsk
- olie(til friturestegning)500 ml
Fremgangsmåde
- 1
Blød kikærterne i koldt vand i mindst 8 timer.
480 minN/Akikærterne skal være møre og let at maske - 2
Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, spidskommen, koriander, salt, peber, bagepulver og persille.
5 minN/Ablandingen skal være groft hakket men ikke pureret - 3
Form blandingen til små kugler eller flade bøffer.
10 minN/Ade skal holde formen og ikke smuldre - 4
Varm olien op i en dyb gryde til ca. 180 grader Celsius.
10 min180olien skal begynde at boble når du tilsætter en lille smule dej - 5
Frituresteg falaflerne i olien i ca. 4-5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
5 minN/Afalaflerne skal være sprøde udenpå og gyldne - 6
Læg de færdige falafler på et køkkenrulle for at dræne overskydende olie.
2 minN/Afalaflerne skal være varme og sprøde
Tags
Kommentarer
Falafel er det perfekte vegetariske alternativ med kikærter og krydderier
Jeg kunne spise falafel til alle mine måltider - det er så lækkert!
Falafel er nemt at tage med på farten og er perfekt til madpakken med hummus