Falafel Nuggets med urtesauce

Lækre og sprøde falafel nuggets lavet af kikærter og krydderier, serveret med en frisk urtesauce. Perfekte som snack eller som en del af en større ret.
Ingredienser
- kikærter(aftappet og drænet)200 g
- havregryn(kan erstattes med rasp)50 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- spidskommen(kan justeres efter smag)1 tsk
- paprika(kan justeres efter smag)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- græsk yoghurt(til urtesaucen)150 g
- citron(saften)1 stk
- friske urter(fx persille og dild)1 bunke
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200ovnen er varm, og du kan høre den blæse - 2
I en foodprocessor, tilsæt kikærter, havregryn, løg, hvidløg, spidskommen, paprika, og salt. Blend indtil blandingen er ensartet.
5 min - 3
Form små nugget-størrelser af kikærteblandingen med hænderne.
10 min - 4
Varm olivenolie på en bageplade i ovnen i 5 minutter. Læg falafel nuggets på bagepladen og bag dem i 20 minutter, vend dem halvvejs.
25 min200de skal være gyldne og sprøde på ydersiden - 5
I mellemtiden, forbered urtesaucen ved at blande græsk yoghurt, citronsaft og friske urter i en skål. Rør godt rundt.
5 min - 6
Server falafel nuggets varme med urtesaucen ved siden af.
5 min
Tags
Kommentarer
Falafel Nuggets med urtesauce er perfekt til vegetariske børnemenuer!
Disse nuggets er fantastiske til en hurtig frokost på farten.
Urtesaucen giver lige det ekstra twist til de sprøde falafel nuggets.