spisekunst.dk

Fennikelbrownie med pistaciedrys

browniefennikelpistaciedessert
Fennikelbrownie med pistaciedrys

En lækker og unik brownie lavet med fennikelfrø for en spændende smagsoplevelse, toppet med sprøde pistacienødder.

Tid45 min
Portioner9
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • mørk chokolade(minimum 70% kakao)
    150 g
  • smør(usaltet)
    100 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    200 g
  • æg(store)
    3 stk
  • hvedemel(kan erstattes med mandelmel for glutenfri variant)
    100 g
  • fennikelfrø(knuste)
    1 tsk
  • pistacienødder(groft hakkede)
    50 g
  • salt(enhver type)
    1 nips

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius

  2. 2

    Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad eller i mikroovn, indtil det er glat.

    10 min
    vandet skal simre
    smooth og ensartet blanding
  3. 3

    Pisk sukker og æg sammen i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til æggeblandingen og rør godt.

    2 min
  5. 5

    Sigt hvedemelet, knuste fennikelfrø og salt i blandingen, og fold forsigtigt indtil lige netop blandet.

    3 min
  6. 6

    Hæld dejen i en smurt bageform

  7. 7

    Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud med fugtige krummer.

    30 min
    180 grader
    kanter er faste, midten er stadig lidt blød
  8. 8

    Lad brownien køle af i formen i ca. 15 minutter, før den skæres i stykker.

    15 min

Tags

browniefennikelpistaciedessert

Kommentarer

Maria

Den søde smag af fennikel passer perfekt til den chokoladeagtige brownie

★★★★★
Anders

Pistacierne giver en dejlig crunch til den bløde brownie

★★★★
Louise

Disse brownies er ideelle til en hyggelig dessert med vennerne

★★★★★