Fennikel-lasagne med ostesauce

En lækker og cremet lasagne lavet med fennikel og en fyldig ostesauce, perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- fennikel(frisk)2 stk
- tynde skiver)i
- lasagneplader(kan være friske eller tørrede)12 stk
- hakket oksekød(kan erstattes med vegetabilsk alternativ)500 g
- løgt(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- hakkede tomater(kan være på dåse)400 g
- fløde(kan være madlavningsfløde)300 ml
- revet ost(fx mozzarella eller cheddar)200 g
- oregano(tørret)1 tsk
- basilikum(tørret)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Steg løg og hvidløg i en pande med lidt olie, indtil de er bløde.
5 minmedium varmeduften af løg og hvidløg - 3
Tilsæt det hakkede oksekød og steg det, indtil det er brunet.
10 minmedium varmekødet skal være gennemstegt - 4
Tilsæt hakkede tomater, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 10 minutter.
10 minmedium varmesaucen tykner lidt - 5
I en anden gryde, bring fløden til kog. Tilsæt halvdelen af den revne ost og rør indtil den er smeltet.
5 minmedium varmeosten skal være smeltet og saucen glat - 6
Læg et lag af kødsauce i bunden af et ildfast fad, efterfulgt af et lag lasagneplader, et lag fennikel og et lag ostesauce. Gentag lagene og afslut med ostesauce og resten af den revne ost på toppen.
10 min - 7
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og boblende.
35 min180overfladen skal være gylden og osten boblende - 8
Lad lasagnen hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Den fennikel-lasagne var overraskende lækker med ostesauce!
Fennikel og ostesauce passer perfekt sammen i denne ret.
Fennikel-lasagne med ostesauce er fantastisk til vegetarmadpakken.