spisekunst.dk

Fladbrød med krydret kylling

kyllingfladbrødkrydretnemsund
Fladbrød med krydret kylling

En lækker ret med krydret kylling serveret på bløde fladbrød, toppet med friske grøntsager og en cremet yoghurtdressing.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i strimler)
    500 g
  • paprika(gerne røget)
    2 tsk
  • spidskommen(stødt)
    1 tsk
  • cayennepeber(juster efter smag)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    3 spsk
  • fladbrød(kan være pita eller lignende)
    4 stk
  • rødløg(skåret i tynde skiver)
    1 stk
  • tomat(skåret i skiver)
    1 stk
  • salat(f.eks. romaine eller iceberg)
    100 g
  • yoghurt(naturlig eller græsk)
    100 g
  • citron(saft)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Marinér kyllingestrimlerne med paprika, spidskommen, cayennepeber, salt og peber. Lad det trække i 30 minutter.

    30 min
  2. 2

    Opvarm olivenolien i en pande over middel varme. Tilsæt de marinerede kyllingestrimler.

    5 min
    medium
    kyllingen skal blive gylden og gennemstegt
  3. 3

    Steg kyllingen i ca. 10-12 minutter, indtil den er gennemstegt og saftigt. Rør jævnligt.

    12 min
    medium
    kyllingen skal være hvid indeni og saften klar
  4. 4

    Bland yoghurten med citronsaft og smag til med salt og peber. Sæt til side.

    5 min
  5. 5

    Varm fladbrødene kort på en pande eller i ovnen i et par minutter.

    3 min
    medium
    brødene skal være varme og let bløde
  6. 6

    Anret fladbrødene med salat, kylling, rødløg og tomat. Top med yoghurtdressingen.

    5 min

Tags

kyllingfladbrødkrydretnemsund

Kommentarer

Mette

Fladbrødet var meget sprødt og lækkert!

★★★★★
Anders

Kyllingen var perfekt krydret og saftig

★★★★
Lise

Perfekt til picnic i parken med vennerne

★★★★