spisekunst.dk

Flamberet peberbøf med whisky

flamberetpeberbøfwhiskydansk mad
Flamberet peberbøf med whisky

En lækker og imponerende ret med saftige peberbøffer flamberet med whisky og serveret med en cremet sauce.

Tid45 min
Portioner2
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • peberbøf(ca. 200g pr. stk.)
    2 stk
  • smør(gerne usaltet for bedre smag)
    2 spsk
  • groft salt(til krydring)
    1 tsk
  • friskkværnet peber(efter smag)
    1 tsk
  • whisky(vælg en god kvalitet)
    50 ml
  • fløde(til saucen)
    2 spsk
  • soja sauce(for ekstra umami)
    1 tsk
  • løgtop(til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Tag peberbøfferne ud af køleskabet og lad dem temperere i ca. 30 minutter.

    30 min
    20
    bøfferne skal ikke være kolde
  2. 2

    Varm en pande op over medium-høj varme og smelt smørret.

    5 min
    medium-høj
    smørret begynder at bruse
  3. 3

    Krydr bøfferne med groft salt og friskkværnet peber, og læg dem på panden.

    1 min
    medium-høj
    bøfferne syder ved kontakten med panden
  4. 4

    Steg bøfferne i ca. 3-4 minutter på hver side for medium rare.

    8 min
    medium-høj
    bøfferne får en gyldenbrun skorpe
  5. 5

    Hæld whisky over bøfferne og tænd forsigtigt med en lang lighter for at flambere.

    1 min
    flamme
    flammerne skal være blå og brænde hurtigt ud
  6. 6

    Når flammerne er slukket, tilsæt fløde og soja sauce, og lad saucen simre i 2-3 minutter.

    3 min
    lav varme
    saucen tykner let
  7. 7

    Anret bøfferne på en tallerken, hæld saucen over, og pynt med finthakket løgtop.

    2 min
    serveringsklar
    retterne ser appetitlige ud

Tags

flamberetpeberbøfwhiskydansk mad

Kommentarer

Lene

Den flamberede peberbøf var virkelig mørt og saftigt!

★★★★★
Morten

Whiskysmagen var lidt for dominerende for min smag

★★★★★
Signe

Den flamberede peberbøf var perfekt til en hyggelig aften med vennerne

★★★★