spisekunst.dk

Flødekartofler

danskflødekartoflerkartoflertilbehør
Flødekartofler

Flødekartofler er en klassisk dansk ret, hvor kartofler bages i en cremet flødeblanding, ofte serveret som tilbehør til kødretter. Retten er kendt for sin rige smag og lækre, gyldne overflade.

Tid75 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kartofler(gerne bagekartofler)
    1 kg
  • fløde(fuld fedtfløde for mest cremede resultat)
    4 dl
  • mælk(kan erstattes med mere fløde)
    2 dl
  • løg(finthakket)
    2 stk.
  • revet ost(gerne en god smelteost)
    200 g
  • salt(juster efter smag)
    2 tsk.
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk.
  • muskatnød(kan udelades)
    1 tsk.
  • god smag)
    tilføjer
  • smør(til smøring af bageformen)
    1 spsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200°C
    ovnen er varm, når man kan mærke varmen fra åbningen
  2. 2

    Skræl og skær kartoflerne i meget tynde skiver, ca. 2 mm tykke.

    10 min
  3. 3

    Smelt smørret i en pande og sautér de hakkede løg indtil de er bløde og let gyldne.

    5 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige og duften skal være sødlig
  4. 4

    Bland fløde, mælk, salt, peber og muskatnød i en skål.

    3 min
  5. 5

    Smør en bageform med smør. Læg et lag kartofler i bunden, efterfulgt af et lag løg og et lag flødeblanding. Gentag lagene, indtil alle ingredienserne er brugt. Afslut med flødeblanding og drys med revet ost ovenpå.

    10 min
  6. 6

    Bag flødekartoflerne i ovnen i ca. 60 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og overfladen er gylden.

    60 min
    200°C
    flødekartoflerne skal være boblende, og toppen skal være gyldenbrun
  7. 7

    Lad flødekartoflerne hvile i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

danskflødekartoflerkartoflertilbehør

Kommentarer

Maria

Disse flødekartofler med bacon var virkelig lækre!

★★★★★
Anders

Jeg toppede mine flødekartofler med revet ost - det gav en skøn sprødhed

★★★★
Camilla

Flødekartofler er en perfekt ret at servere til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★★