Flødekartofler

Flødekartofler er en klassisk dansk ret, hvor kartofler bages i en cremet flødeblanding, ofte serveret som tilbehør til kødretter. Retten er kendt for sin rige smag og lækre, gyldne overflade.
Ingredienser
- kartofler(gerne bagekartofler)1 kg
- fløde(fuld fedtfløde for mest cremede resultat)4 dl
- mælk(kan erstattes med mere fløde)2 dl
- løg(finthakket)2 stk.
- revet ost(gerne en god smelteost)200 g
- salt(juster efter smag)2 tsk.
- peber(friskkværnet)1 tsk.
- muskatnød(kan udelades)1 tsk.
- god smag)tilføjer
- smør(til smøring af bageformen)1 spsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200°Covnen er varm, når man kan mærke varmen fra åbningen - 2
Skræl og skær kartoflerne i meget tynde skiver, ca. 2 mm tykke.
10 min - 3
Smelt smørret i en pande og sautér de hakkede løg indtil de er bløde og let gyldne.
5 minmedium varmeløgene skal være gennemsigtige og duften skal være sødlig - 4
Bland fløde, mælk, salt, peber og muskatnød i en skål.
3 min - 5
Smør en bageform med smør. Læg et lag kartofler i bunden, efterfulgt af et lag løg og et lag flødeblanding. Gentag lagene, indtil alle ingredienserne er brugt. Afslut med flødeblanding og drys med revet ost ovenpå.
10 min - 6
Bag flødekartoflerne i ovnen i ca. 60 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og overfladen er gylden.
60 min200°Cflødekartoflerne skal være boblende, og toppen skal være gyldenbrun - 7
Lad flødekartoflerne hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Disse flødekartofler med bacon var virkelig lækre!
Jeg toppede mine flødekartofler med revet ost - det gav en skøn sprødhed
Flødekartofler er en perfekt ret at servere til en hyggelig søndagsmiddag