spisekunst.dk

Flødekartofler

kartoflerflødegrøntsagerbagningdansk mad
Flødekartofler

Flødekartofler er en klassisk dansk ret, der består af skiver af kartofler, fløde og løg, der bages i ovnen, indtil de er møre og gyldne.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kartofler(gerne bagekartofler)
    1 kg
  • fløde(kan være madlavningsfløde eller piskefløde)
    3 dl
  • løg(finthakket)
    2 stk
  • revet ost(gerne en smeltende ost som mozzarella eller cheddar)
    200 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • muskatnød(revet)
    1 tsk
  • anbefalet)
    men
  • smør(til smøring af bageformen)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm, og der er en let duft af varme
  2. 2

    Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.

    10 min
  3. 3

    Smelt smørret i en pande og svits løgene, indtil de er bløde og gyldne.

    5 min
  4. 4

    Bland fløden med salt, peber og muskatnød i en skål.

    2 min
  5. 5

    Læg et lag kartofler i en smurt bageform, efterfulgt af et lag svitsede løg og lidt flødeblanding. Fortsæt med at skifte lag, indtil alle ingredienser er brugt.

    10 min
  6. 6

    Hæld den resterende flødeblanding over kartoflerne og drys den revne ost på toppen.

    3 min
  7. 7

    Bag flødekartoflerne i ovnen i ca. 60 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og osten er gylden.

    60 min
    200
    retten er bubblende, og osten er gylden og sprød
  8. 8

    Lad flødekartoflerne hvile i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

kartoflerflødegrøntsagerbagningdansk mad

Kommentarer

Emma

Disse flødekartofler var cremede og lækre!

★★★★★
Mads

Jeg kunne godt lide den sprøde topping af revet ost på flødekartoflerne.

★★★★
Ida

Flødekartofler er altid et hit til juleaften hos min familie.

★★★★★