Flødekartofler

Flødekartofler er en klassisk dansk ret, der består af skiver af kartofler, fløde og løg, der bages i ovnen, indtil de er møre og gyldne.
Ingredienser
- kartofler(gerne bagekartofler)1 kg
- fløde(kan være madlavningsfløde eller piskefløde)3 dl
- løg(finthakket)2 stk
- revet ost(gerne en smeltende ost som mozzarella eller cheddar)200 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(kan justeres efter smag)1 tsk
- muskatnød(revet)1 tsk
- anbefalet)men
- smør(til smøring af bageformen)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm, og der er en let duft af varme - 2
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver.
10 min - 3
Smelt smørret i en pande og svits løgene, indtil de er bløde og gyldne.
5 min - 4
Bland fløden med salt, peber og muskatnød i en skål.
2 min - 5
Læg et lag kartofler i en smurt bageform, efterfulgt af et lag svitsede løg og lidt flødeblanding. Fortsæt med at skifte lag, indtil alle ingredienser er brugt.
10 min - 6
Hæld den resterende flødeblanding over kartoflerne og drys den revne ost på toppen.
3 min - 7
Bag flødekartoflerne i ovnen i ca. 60 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og osten er gylden.
60 min200retten er bubblende, og osten er gylden og sprød - 8
Lad flødekartoflerne hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Disse flødekartofler var cremede og lækre!
Jeg kunne godt lide den sprøde topping af revet ost på flødekartoflerne.
Flødekartofler er altid et hit til juleaften hos min familie.