spisekunst.dk

Flyvende Jacob

danskhovedretkyllingbacon
Flyvende Jacob

Flyvende Jacob er en klassisk dansk ret, der kombinerer kylling, bacon, bananer og en cremet sauce. Den bages i ovnen, indtil osten er smeltet og retten er gylden.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i strimler)
    500 g
  • bacon(skåret i små stykker)
    200 g
  • fløde(gerne madlavningsfløde)
    2 dl
  • chilisauce(kan justeres efter smag)
    1 dl
  • bananer(modne men faste)
    2 stk
  • revet ost(gerne en smeltende ost)
    100 g
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(til smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen bliver varm og klar
  2. 2

    Steg baconstykkerne på en pande, indtil de er sprøde. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et køkkenrulle.

    10 min
    medium
    baconet er gyldent og sprødt
  3. 3

    Brun kyllingestrimlerne i samme pande, indtil de er gyldne hele vejen rundt.

    8 min
    medium hight
    kyllingen er let brunet
  4. 4

    Tilsæt fløde og chilisauce til kyllingen, og krydr med salt og peber. Lad det simre i ca. 5 minutter.

    5 min
    low
    saucen begynder at tykne lidt
  5. 5

    Skær bananerne i skiver og læg dem over kyllinge- og baconsaucen i et ovnfastfad.

    2 min
    none
    bananerne er pænt fordelt
  6. 6

    Drys det sprøde bacon over bananerne og hæld saucen over det hele.

    2 min
    none
    alle ingredienser er jævnt fordelt
  7. 7

    Drys den revne ost over retten og bag i ovnen i ca. 20 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.

    20 min
    200
    osten bobler og er gylden
  8. 8

    Tag retten ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter, inden den serveres.

    5 min
    none
    retten er varm, men ikke brændende

Tags

danskhovedretkyllingbacon

Kommentarer

Mette

Flyvende Jacob er perfekt til madpakken med sin lækre blanding af kylling, bacon og ris.

★★★★★
Lars

Dette måltid passede godt til vores skovtur med vennerne - fyldigt og smagfuldt.

★★★★
Camilla

Jeg tilsatte lidt ekstra chili for at give Flyvende Jacob lidt ekstra kick - det var lækkert!

★★★★