Flyvende Jacob

Flyvende Jacob er en klassisk dansk ret, der kombinerer kylling, bacon, bananer og en cremet sauce. Den bages i ovnen, indtil osten er smeltet og retten er gylden.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i strimler)500 g
- bacon(skåret i små stykker)200 g
- fløde(gerne madlavningsfløde)2 dl
- chilisauce(kan justeres efter smag)1 dl
- bananer(modne men faste)2 stk
- revet ost(gerne en smeltende ost)100 g
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen bliver varm og klar - 2
Steg baconstykkerne på en pande, indtil de er sprøde. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et køkkenrulle.
10 minmediumbaconet er gyldent og sprødt - 3
Brun kyllingestrimlerne i samme pande, indtil de er gyldne hele vejen rundt.
8 minmedium hightkyllingen er let brunet - 4
Tilsæt fløde og chilisauce til kyllingen, og krydr med salt og peber. Lad det simre i ca. 5 minutter.
5 minlowsaucen begynder at tykne lidt - 5
Skær bananerne i skiver og læg dem over kyllinge- og baconsaucen i et ovnfastfad.
2 minnonebananerne er pænt fordelt - 6
Drys det sprøde bacon over bananerne og hæld saucen over det hele.
2 minnonealle ingredienser er jævnt fordelt - 7
Drys den revne ost over retten og bag i ovnen i ca. 20 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
20 min200osten bobler og er gylden - 8
Tag retten ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter, inden den serveres.
5 minnoneretten er varm, men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Flyvende Jacob er perfekt til madpakken med sin lækre blanding af kylling, bacon og ris.
Dette måltid passede godt til vores skovtur med vennerne - fyldigt og smagfuldt.
Jeg tilsatte lidt ekstra chili for at give Flyvende Jacob lidt ekstra kick - det var lækkert!