spisekunst.dk

Forårshonning-frikadeller

frikadellerforårhonningsvinekøddansk mad
Forårshonning-frikadeller

Forårshonning-frikadeller er en lækker og saftig ret, der kombinerer det søde fra honning med friske forårsløg og krydderier. De er perfekte til en let middag eller som en del af en buffet.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket svinekød(gerne fra en god slagter)
    500 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • mælk(eller plantemælk efter eget valg)
    1 dl
  • æg(friske)
    2 stk
  • hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel)
    100 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(freskkværnet)
    0.5 tsk
  • forårsløg(finthakket)
    2 spsk
  • honning(helst lokal honning)
    2 spsk
  • olie(til stegning)
    3 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at hakke løget og forårsløgene fint.

    5 min
  2. 2

    I en stor skål, bland hakket svinekød, finthakket løg, mælk, æg, hvedemel, salt, peber, forårsløg og honning.

    10 min
  3. 3

    Varm olien op i en pande over medium varme.

    5 min
    medium
    olie skal glinse og være varm, men ikke ryge
  4. 4

    Form frikadeller af blandingen og læg dem forsigtigt på panden. Steg dem i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    10 min
    medium
    frikadellerne skal være gyldne, og der skal komme en dejlig duft af stegning
  5. 5

    Tag frikadellerne af panden og lad dem hvile på et stykke køkkenpapir for at opsuge overskydende olie.

    2 min

Tags

frikadellerforårhonningsvinekøddansk mad

Kommentarer

Lone

Forårshonning-frikadellerne var lækre med en frisk salat til

★★★★★
Morten

Disse frikadeller var perfekte til en picnic i skoven

★★★★
Camilla

Jeg tilføjede lidt rosmarin for ekstra smag

★★★★