spisekunst.dk

Forårsruller med oksekød

forårsrulleroksekødsnackappetizerasiatisk
Forårsruller med oksekød

Lækre og sprøde forårsruller fyldt med hakket oksekød og friske grøntsager. Perfekte som snack eller forret.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • oksekød(hakket oksekød)
    200 g
  • gulerod(revet)
    1 stk
  • kål(finthakket hvidkål)
    50 g
  • forårsløg(finthakket)
    1 stk
  • riskager(til indpakning af fyldet)
    2 stk
  • sojasauce(kan være lys eller mørk)
    2 spsk
  • ingefær(revet)
    1 tsk
  • hvidløg(revet eller finthakket)
    1 fed
  • sesamolie(kan udelades)
    1 tsk
  • olie(til friturestegning)
    1 l

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm en pande over medium varme og tilsæt lidt olie. Tilsæt hakket oksekød og steg det, indtil det er brunet.

    5 min
    medium varme
    Oksekødet skal være helt brunet og ikke længere være rosa.
  2. 2

    Tilsæt revet gulerod, finthakket kål, forårsløg, ingefær, hvidløg, sojasauce og sesamolie til panden. Steg blandingen i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    Grøntsagerne skal være møre og farverne tydelige.
  3. 3

    Tag fyldet af varmen og lad det køle af i et par minutter.

    2 min
    stuetemperatur
    Fyldet skal være håndterbart.
  4. 4

    Placer en riskager på en ren overflade. Læg en skefuld af fyldet i midten og fold siderne ind over fyldet. Rul forsigtigt riskagen op.

    5 min
    stuetemperatur
    Riskagen skal være tæt pakket uden at sprække.
  5. 5

    Opvarm olie i en dyb pande til 180 grader. Steg forårsrullerne i små portioner, indtil de er gyldne og sprøde, ca. 3-4 minutter.

    4 min
    180 grader
    Forårsrullerne skal være gyldne og sprøde.
  6. 6

    Tag de færdige forårsruller op af olien og lad dem dryppe af på køkkenpapir.

    1 min
    stuetemperatur
    Olien skal dryppe af, og forårsrullerne skal være knasende.

Tags

forårsrulleroksekødsnackappetizerasiatisk

Kommentarer

Mette

Forårsruller med oksekød er perfekte til en hyggelig aften med venner og en god flaske vin.

★★★★★
Anders

Jeg synes der manglede lidt mere fyld i mine forårsruller med oksekød.

★★★★★
Louise

Disse forårsruller med oksekød er perfekte til madpakken - lækre og nemme at have med på farten.

★★★★