spisekunst.dk

Forloren hare

dansk madhovedretklassiskkødret
Forloren hare

Forloren hare er en klassisk dansk ret lavet med en blanding af hakket kød og krydderier, serveret med en lækker svampesauce.

Tid95 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hakket oksekød(gerne af god kvalitet)
    500 g
  • hakket svinekød(gerne af god kvalitet)
    250 g
  • løg(finthakket)
    1 stk.
  • gulerødder(revne)
    2 stk.
  • brødkrummer(kan være groft)
    100 g
  • mælk(eller fløde for en rigere smag)
    1 dl
  • æg(for binding)
    2 stk.
  • salt(efter smag)
    1 tsk.
  • peber(friskkværnet)
    0.5 tsk.
  • timian(tørret eller frisk)
    2 tsk.
  • smør(til stegning)
    50 g
  • bouillon(kan være kylling eller grøntsag)
    3 dl
  • laurbærblade(til smag)
    2 stk.
  • svampe(friske eller tørrede)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen er varm, og du kan mærke varmen nær åbningen
  2. 2

    I en stor skål, bland hakket oksekød, hakket svinekød, finthakket løg, revne gulerødder, brødkrummer, mælk, æg, salt, peber og timian.

    10 min
  3. 3

    Form farsen til en 'hare'-form og læg den i et smurt ildfast fad.

    5 min
  4. 4

    Smelt smørret i en pande, og steg svampene indtil de er gyldne.

    5 min
    medium
    svampene er let brune og dufter godt
  5. 5

    Hæld svampene over 'hare' formen i det ildfaste fad.

    2 min
  6. 6

    Kog bouillonen med laurbærblade i en gryde og hæld den forsigtigt over 'hare' formen.

    5 min
    medium
    bouillonen begynder at koge let
  7. 7

    Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 1 time.

    60 min
    180
    retter dufter og der er let damp under folien
  8. 8

    Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter for at få en gylden overflade.

    15 min
    180
    overfladen er gylden og sprød
  9. 9

    Lad 'forloren hare' hvile i 10 minutter inden servering.

    10 min

Tags

dansk madhovedretklassiskkødret

Kommentarer

Mette

Forloren hare er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★★
Jacob

Jeg kunne godt lide den søde sveskesmag i retten

★★★★
Louise

Forloren hare er en klassiker på julefrokostbordet

★★★★★