Forloren hare

Forloren hare er en klassisk dansk ret lavet med en blanding af hakket kød og krydderier, serveret med en lækker svampesauce.
Ingredienser
- hakket oksekød(gerne af god kvalitet)500 g
- hakket svinekød(gerne af god kvalitet)250 g
- løg(finthakket)1 stk.
- gulerødder(revne)2 stk.
- brødkrummer(kan være groft)100 g
- mælk(eller fløde for en rigere smag)1 dl
- æg(for binding)2 stk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(friskkværnet)0.5 tsk.
- timian(tørret eller frisk)2 tsk.
- smør(til stegning)50 g
- bouillon(kan være kylling eller grøntsag)3 dl
- laurbærblade(til smag)2 stk.
- svampe(friske eller tørrede)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen er varm, og du kan mærke varmen nær åbningen - 2
I en stor skål, bland hakket oksekød, hakket svinekød, finthakket løg, revne gulerødder, brødkrummer, mælk, æg, salt, peber og timian.
10 min - 3
Form farsen til en 'hare'-form og læg den i et smurt ildfast fad.
5 min - 4
Smelt smørret i en pande, og steg svampene indtil de er gyldne.
5 minmediumsvampene er let brune og dufter godt - 5
Hæld svampene over 'hare' formen i det ildfaste fad.
2 min - 6
Kog bouillonen med laurbærblade i en gryde og hæld den forsigtigt over 'hare' formen.
5 minmediumbouillonen begynder at koge let - 7
Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 1 time.
60 min180retter dufter og der er let damp under folien - 8
Fjern folien og bag i yderligere 15 minutter for at få en gylden overflade.
15 min180overfladen er gylden og sprød - 9
Lad 'forloren hare' hvile i 10 minutter inden servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Forloren hare er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag
Jeg kunne godt lide den søde sveskesmag i retten
Forloren hare er en klassiker på julefrokostbordet