spisekunst.dk

Coq au Vin Lite

Coq au Vinkyllingfransk madsundere opskrift
Coq au Vin Lite

En lettere version af den klassiske franske ret Coq au Vin, lavet med kyllingelår, bacon, svampe og rødvin. Perfekt til en sundere middag uden at miste smag.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingelår
    800 g
  • (kan erstattes med kyllingebryst for en lettere version)
    skind
  • bacon(gerne røget for ekstra smag)
    150 g
  • champignon(skiver)
    250 g
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 stk
  • løg(hakket)
    1 stk
  • hvidløg(hakket)
    2 fed
  • rødvin(en let rødvin)
    300 ml
  • kyllingefond(kan være hjemmelavet eller købt)
    200 ml
  • tørret timian(eller 2 teskefulde frisk timian)
    1 tsk
  • laurbærblade(for ekstra smag)
    2 stk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • maizena(til jævning af saucen)
    1 spsk
  • vand(til maizena)
    2 spsk
  • frisk persille(til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm en stor gryde over medium varme, tilsæt olivenolie og bacon. Steg bacon til det er sprødt.

    5 min
    medium varme
    bacon skal være gyldent og sprødt
  2. 2

    Tilsæt den hakkede løg og steg i 3 minutter, indtil de er bløde.

    3 min
    medium varme
    løg skal være gennemsigtige
  3. 3

    Tilsæt gulerødder, champignon og hvidløg til gryden, og steg i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være let møre
  4. 4

    Tilsæt kyllingelårene til gryden og brun dem på alle sider i ca. 5 minutter.

    5 min
    medium-høj varme
    kyllingen skal være let gylden
  5. 5

    Hæld rødvinen over kyllingen og tilsæt kyllingefond, timian og laurbærblade. Bring det i kog.

    2 min
    høj varme
    saucen skal begynde at boble
  6. 6

    Reducer varmen, dæk gryden og lad det simre i 30 minutter.

    30 min
    lav varme
    saucen skal være tyk og kyllingen mørt
  7. 7

    Bland maizena med vand i en lille skål og tilsæt det til gryden for at jævne saucen. Rør godt rundt.

    2 min
    lav varme
    saucen skal blive tykkere
  8. 8

    Tag gryden af varmen, fjern laurbærbladene og pynt med hakket persille før servering.

    2 min
    ingen
    retter skal være velsmagende og indbydende

Tags

Coq au Vinkyllingfransk madsundere opskrift

Kommentarer

Mette

Den perfekte ret til en hyggelig søndagsmiddag med familien

★★★★★
Peter

Jeg elsker den rige smag af rødvin og svampe i denne ret

★★★★
Louise

Coq au Vin Lite er ideel til madpakken på arbejdet

★★★★★