Coq au Vin Lite

En lettere version af den klassiske franske ret Coq au Vin, lavet med kyllingelår, bacon, svampe og rødvin. Perfekt til en sundere middag uden at miste smag.
Ingredienser
- kyllingelår800 g
- (kan erstattes med kyllingebryst for en lettere version)skind
- bacon(gerne røget for ekstra smag)150 g
- champignon(skiver)250 g
- gulerødder(skåret i skiver)2 stk
- løg(hakket)1 stk
- hvidløg(hakket)2 fed
- rødvin(en let rødvin)300 ml
- kyllingefond(kan være hjemmelavet eller købt)200 ml
- tørret timian(eller 2 teskefulde frisk timian)1 tsk
- laurbærblade(for ekstra smag)2 stk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- maizena(til jævning af saucen)1 spsk
- vand(til maizena)2 spsk
- frisk persille(til pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm en stor gryde over medium varme, tilsæt olivenolie og bacon. Steg bacon til det er sprødt.
5 minmedium varmebacon skal være gyldent og sprødt - 2
Tilsæt den hakkede løg og steg i 3 minutter, indtil de er bløde.
3 minmedium varmeløg skal være gennemsigtige - 3
Tilsæt gulerødder, champignon og hvidløg til gryden, og steg i yderligere 5 minutter.
5 minmedium varmegrøntsagerne skal være let møre - 4
Tilsæt kyllingelårene til gryden og brun dem på alle sider i ca. 5 minutter.
5 minmedium-høj varmekyllingen skal være let gylden - 5
Hæld rødvinen over kyllingen og tilsæt kyllingefond, timian og laurbærblade. Bring det i kog.
2 minhøj varmesaucen skal begynde at boble - 6
Reducer varmen, dæk gryden og lad det simre i 30 minutter.
30 minlav varmesaucen skal være tyk og kyllingen mørt - 7
Bland maizena med vand i en lille skål og tilsæt det til gryden for at jævne saucen. Rør godt rundt.
2 minlav varmesaucen skal blive tykkere - 8
Tag gryden af varmen, fjern laurbærbladene og pynt med hakket persille før servering.
2 miningenretter skal være velsmagende og indbydende
Tags
Kommentarer
Den perfekte ret til en hyggelig søndagsmiddag med familien
Jeg elsker den rige smag af rødvin og svampe i denne ret
Coq au Vin Lite er ideel til madpakken på arbejdet