spisekunst.dk

Tarte aux Pommes

tærtedessertæblerfransk madlavning
Tarte aux Pommes

En klassisk fransk æbletærte med en sprød dej og søde, krydret æbler. Perfekt som dessert eller til kaffen.

Tid105 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne sigtet)
    250 g
  • smør(koldt og skåret i tern)
    125 g
  • flormelis(til dejen)
    75 g
  • æg(størrelse M)
    1 stk.
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk.
  • æbler(for eksempel Granny Smith)
    5 stk.
  • sukker(til fyldet)
    50 g
  • kanel(valgfrit)
    1 tsk.
  • citronsaft(for at undgå bruning af æblerne)
    1 spsk.
  • smør(til pensling af tærten)
    1 spsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C

  2. 2

    Bland hvedemelet, flormelis, og vaniljesukker i en skål. Tilsæt smørret og gnid det ind i melet, indtil blandingen er smuldrende.

    10 min
  3. 3

    Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Læg dejen i fryseren i 30 minutter.

    30 min
  4. 4

    Skræl og skær æblerne i tynde skiver. Læg dem i en skål og tilsæt citronsaft, sukker og kanel. Bland forsigtigt.

    10 min
  5. 5

    Tag dejen ud af fryseren og rul den ud til en cirkel, der passer til din tærteform. Læg dejen i formen og prik bunden med en gaffel.

    10 min
  6. 6

    Fordel æbleblandingen jævnt over dejen.

    5 min
  7. 7

    Pensl kanten af dejen med smeltet smør.

    5 min
  8. 8

    Bag tærten i ovnen i 45-50 minutter, eller indtil æblerne er møre og dejen er let gylden.

    50 min
    180
    tærten skal være gyldenbrun og duften af bagværk skal sprede sig
  9. 9

    Lad tærten køle af i 10 minutter før den tages ud af formen.

    10 min

Tags

tærtedessertæblerfransk madlavning

Kommentarer

Mette

Tarte aux Pommes er perfekt til en hyggelig søndagsbrunch

★★★★★
Lars

De sprøde æbletern passer godt til den søde karamelsauce

★★★★
Karen

Tarte aux Pommes er et hit til eftermiddagskaffen

★★★★★