Poulet Provençal

Poulet Provençal er en klassisk ret fra Provence i Frankrig, der kombinerer mørt kyllingekød med en lækker blanding af friske tomater, oliven og krydderier. Perfekt til en familiemiddag eller festlig lejlighed.
Ingredienser
- kylling(hel kylling eller kyllingelår)1 kg
- hvidløg(frisk)3 stk
- tomater(friske)4 stk
- både)i
- olivenolie(koldpresset)1 dl
- tørret timian(eller frisk)2 tsk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(nykværnet)0.5 tsk
- hvidvin(eller grøntsagsbouillon)1 dl
- oliven(grønne eller sorte)100 g
- citron(skåret i skiver)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Placer kyllingen i et ovnfast fad. Gnid den ind i olivenolie, og drys med timian, salt og peber.
10 min - 3
Læg hakket hvidløg, tomater, oliven og citronskiver rundt om kyllingen i fadet.
5 min - 4
Hæld hvidvinen eller bouillonen over kyllingen og grøntsagerne.
2 min - 5
Sæt fadet i den forvarmede ovn og bag i 1 time, eller indtil kyllingen er gennemstegt og saften er klar.
60 min200kyllingen skal være gyldenbrun og saften skal være klar - 6
Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter inden servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Poulet Provençal smager fantastisk med masser af friske krydderurter.
Denne ret er perfekt til en hyggelig middag med venner og en god flaske rødvin.
Jeg tilføjede ekstra hvidløg for at give retten lidt ekstra smag.