spisekunst.dk

Poulet Provençal

franskkyllingmiddelhavsimremad
Poulet Provençal

Poulet Provençal er en klassisk ret fra Provence i Frankrig, der kombinerer mørt kyllingekød med en lækker blanding af friske tomater, oliven og krydderier. Perfekt til en familiemiddag eller festlig lejlighed.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kylling(hel kylling eller kyllingelår)
    1 kg
  • hvidløg(frisk)
    3 stk
  • tomater(friske)
    4 stk
  • både)
    i
  • olivenolie(koldpresset)
    1 dl
  • tørret timian(eller frisk)
    2 tsk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    0.5 tsk
  • hvidvin(eller grøntsagsbouillon)
    1 dl
  • oliven(grønne eller sorte)
    100 g
  • citron(skåret i skiver)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Placer kyllingen i et ovnfast fad. Gnid den ind i olivenolie, og drys med timian, salt og peber.

    10 min
  3. 3

    Læg hakket hvidløg, tomater, oliven og citronskiver rundt om kyllingen i fadet.

    5 min
  4. 4

    Hæld hvidvinen eller bouillonen over kyllingen og grøntsagerne.

    2 min
  5. 5

    Sæt fadet i den forvarmede ovn og bag i 1 time, eller indtil kyllingen er gennemstegt og saften er klar.

    60 min
    200
    kyllingen skal være gyldenbrun og saften skal være klar
  6. 6

    Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter inden servering.

    10 min

Tags

franskkyllingmiddelhavsimremad

Kommentarer

Mette

Poulet Provençal smager fantastisk med masser af friske krydderurter.

★★★★★
Anders

Denne ret er perfekt til en hyggelig middag med venner og en god flaske rødvin.

★★★★
Lene

Jeg tilføjede ekstra hvidløg for at give retten lidt ekstra smag.

★★★★