Quiche aux Légumes

Quiche aux Légumes er en lækker og sund tærte fyldt med friske grøntsager og en cremet æggeblanding, perfekt til frokost eller som en let middag.
Ingredienser
- tærtedej(kan være hjemmelavet eller færdigkøbt)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- gulerødder(skåret i små tern)2 stk
- blomkål(små buketter)150 g
- peberfrugt(skåret i tern)100 g
- æg(store)3 stk
- fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)200 ml
- revne oste(f.eks. cheddar eller mozzarella)100 g
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- tørret timian(eller frisk timian)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen ved åbningen - 2
Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.
10 min - 3
Steg løg og gulerødder i en pande ved medium varme, indtil de er bløde, ca. 5-7 minutter.
7 minmediumløgene skal være gennemsigtige og dufte sødt - 4
Tilsæt blomkål og peberfrugt til panden, og steg i yderligere 5 minutter.
5 minmediumgrøntsagerne skal være let møre, men stadig have lidt bid - 5
Pisk æggene sammen med fløde, salt, peber, og timian i en skål.
3 min - 6
Fordel de stegte grøntsager jævnt over tærtedejen, og hæld æggeblandingen over.
5 min - 7
Drys den revne ost over tærten.
2 min - 8
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, indtil den er gylden og fast.
35 min180tærten skal være gyldenbrun og svinde lidt ind, når den er færdig - 9
Lad tærten køle af i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
Kommentarer
Quiche aux Légumes er perfekt til en let frokost med veninderne.
Denne quiche smagte fantastisk med den sprøde butterdej og cremede fyld.
Quiche aux Légumes er nem at tage med på picnic - en ny favorit!