Porretærte Française

En lækker og cremet porretærte, der kombinerer smagen af bløde porrer med en rig ægge- og flødefyldning, indpakket i en sprød tærtedej.
Ingredienser
- tærtedej(kan være færdiglavet eller hjemmelavet)200 g
- porrer(skåret i skiver)3 stk
- revet ost(f.eks. Gruyère eller Emmental)100 g
- æg(store æg)3 stk
- fløde(kan være madlavningsfløde)200 ml
- salt(tilsmagning)1 tsk
- peber(tilsmagning)1 tsk
- muskatnød(friskrevet for bedste smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.
10 min - 3
Forbag bunden i ovnen i 10 minutter, indtil den er let gylden.
10 min180dejen skal være let gylden - 4
Sauter porrerne i en pande med lidt olie eller smør, indtil de er bløde, ca. 5-7 minutter.
7 min - 5
I en skål, pisk æggene sammen med fløden, salt, peber og muskatnød.
5 min - 6
Tilsæt de sauterede porrer og den revne ost til æggeblandingen og rør godt.
3 min - 7
Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, indtil fyldet er stivnet og let gyldent.
35 min180fyldet skal være fast og let gyldent på toppen - 8
Lad tærten køle af i 10 minutter, inden den skæres og serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Den porretærte var lækker med friske porrer og parmesanost på toppen.
Porretærten var fantastisk til frokost - perfekt til madpakken!
Den franske porretærte var en perfekt ret til en hyggelig picnic i parken.