spisekunst.dk

Porretærte Française

tærteporrerfranskvegetarmad
Porretærte Française

En lækker og cremet porretærte, der kombinerer smagen af bløde porrer med en rig ægge- og flødefyldning, indpakket i en sprød tærtedej.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • tærtedej(kan være færdiglavet eller hjemmelavet)
    200 g
  • porrer(skåret i skiver)
    3 stk
  • revet ost(f.eks. Gruyère eller Emmental)
    100 g
  • æg(store æg)
    3 stk
  • fløde(kan være madlavningsfløde)
    200 ml
  • salt(tilsmagning)
    1 tsk
  • peber(tilsmagning)
    1 tsk
  • muskatnød(friskrevet for bedste smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel.

    10 min
  3. 3

    Forbag bunden i ovnen i 10 minutter, indtil den er let gylden.

    10 min
    180
    dejen skal være let gylden
  4. 4

    Sauter porrerne i en pande med lidt olie eller smør, indtil de er bløde, ca. 5-7 minutter.

    7 min
  5. 5

    I en skål, pisk æggene sammen med fløden, salt, peber og muskatnød.

    5 min
  6. 6

    Tilsæt de sauterede porrer og den revne ost til æggeblandingen og rør godt.

    3 min
  7. 7

    Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, indtil fyldet er stivnet og let gyldent.

    35 min
    180
    fyldet skal være fast og let gyldent på toppen
  8. 8

    Lad tærten køle af i 10 minutter, inden den skæres og serveres.

    10 min

Tags

tærteporrerfranskvegetarmad

Kommentarer

Mette

Den porretærte var lækker med friske porrer og parmesanost på toppen.

★★★★★
Anders

Porretærten var fantastisk til frokost - perfekt til madpakken!

★★★★
Camilla

Den franske porretærte var en perfekt ret til en hyggelig picnic i parken.

★★★★