Tomates Farcies

Tomates Farcies er en lækker ret, hvor friske tomater fyldes med en smagfuld blanding af hakket kød, ris, løg og krydderier, toppet med smeltet ost. En perfekt ret til en hyggelig middag.
Ingredienser
- store tomater(vælg friske og faste tomater)4 stk
- hakket oksekød(kan erstattes med hakket svinekød eller kylling)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset eller finthakket)2 fed
- ris(kan være basmati eller jasmin)100 g
- tørret oregano(kan erstattes med friske krydderurter)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(juster efter smag)0.5 tsk
- revet ost(fx mozzarella eller parmesan)50 g
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- grøntsagsbouillon(kan laves fra bouillonterning)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm og klar - 2
Skær toppen af tomaterne og tag indholdet ud med en ske, så der kun er skindet tilbage.
10 min - 3
Varm olivenolie i en pande over medium varme, tilsæt løg og hvidløg, og svits indtil de er bløde.
5 min - 4
Tilsæt hakket oksekød og steg det, indtil det er brunet. Krydr med oregano, salt og peber.
8 min - 5
Tilsæt ris og grøntsagsbouillon, lad det koge op, og lad det simre i 10 minutter, indtil risene er møre.
10 min - 6
Fyld tomaterne med fyldet og drys revet ost ovenpå.
5 min - 7
Placer tomaterne i et bagefad og bag dem i ovnen i 25 minutter.
25 min180ostet skal være smeltet og let gylden - 8
Tag tomaterne ud af ovnen, lad dem køle af i et par minutter, og server dem varme.
5 min
Tags
Kommentarer
Tomaterne var saftige og fyldet var lækkert med hakket kød og løg
Perfekt til en picnic i parken med en frisk salat til
Børnene elskede dem som en lækker og sund aftensmad med ris til