spisekunst.dk

Hviderodspuré à la Française

puréhviderodtilbehørfransk mad
Hviderodspuré à la Française

En lækker og silkeblød puré lavet af hviderod, perfekt som tilbehør til kødretter.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hviderod(frisk og sprød)
    500 g
  • fløde(gerne fuldfed)
    100 ml
  • smør(usaltet for bedste smag)
    50 g
  • citron(saften skal bruges)
    1 stk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skræl hvideroden og skær den i små tern.

    10 min
  2. 2

    Bring en gryde med vand til kogepunktet. Tilsæt hviderodstærnene og lidt salt.

    5 min
    100
    vandet bobler kraftigt
  3. 3

    Kog hviderodstærnene i cirka 15 minutter, indtil de er møre.

    15 min
    100
    hvideroden kan let moses med en gaffel
  4. 4

    Dræn hviderodstærnene og kom dem tilbage i gryden. Tilsæt smør og fløde.

    5 min
  5. 5

    Mos hvideroden med en kartoffelmoser eller stavblender indtil puréen er glat.

    5 min
  6. 6

    Tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til.

    2 min

Tags

puréhviderodtilbehørfransk mad

Kommentarer

Laura

Den hviderodspuré var for cremet til min smag, men jeg elskede den franske touch med estragonen.

★★★★★
Mette

Perfekt til madpakken med rugbrød og sprøde agurkeskiver!

★★★★★
Jonas

Jeg synes, at den hviderodspuré var lidt for sød, men den passede rigtig godt til vores picnic i parken.

★★★★