spisekunst.dk

Blanquette de Veau

franskkalvcremetsimreret
Blanquette de Veau

Blanquette de Veau er en klassisk fransk ret lavet med møre stykker kalv, der simrer i en lækker, cremet sauce med grøntsager og krydderier.

Tid120 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kalvebryst(fint skåret i tern)
    1 kg
  • laurbærblade(friske eller tørrede)
    2 stk
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 stk
  • løg(finhakket)
    1 stk
  • hvidvin(tør hvidvin)
    2 dl
  • kalvefond(kan være hjemmelavet eller købt)
    1 l
  • fløde(gerne fuldfed)
    250 g
  • hvedemel(til jævning)
    2 ss
  • smør(til sautering)
    2 ss
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • sort peber(nykværnet)
    1 tsk
  • citron(saften fra)
    1 stk
  • æggeblommer(for ekstra cremede)
    2 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Smelt smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt kalvegn, og brun dem på alle sider.

    10 min
    medium varme
    kødet skal være gyldent og dufte lækkert
  2. 2

    Tilsæt løg, gulerødder og laurbærblade, og lad det stege i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være let møre og dufte sødt
  3. 3

    Hæld hvidvinen i gryden og lad det koge i 2 minutter for at reducere alkoholen.

    2 min
    høj varme
    vinen skal boble kraftigt
  4. 4

    Tilsæt kalvefond og lad retten simre i 1 time, indtil kødet er mørt.

    60 min
    lav varme
    kødet skal være meget mørt
  5. 5

    Tag kødet op og hold det varmt. Si saucen for at fjerne grøntsagerne.

    10 min
    ikke relevant
    saucen skal være klar og uden stykker
  6. 6

    Tilsæt hvedemelet til saucen, og rør godt. Lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    lav varme
    saucen skal tykne
  7. 7

    Tilsæt fløden, og lad det simre i yderligere 5 minutter.

    5 min
    lav varme
    saucen skal være cremet
  8. 8

    Tilsæt æggeblommer og citronsaft, og rør godt. Lad det ikke koge, men hold det varmt.

    3 min
    lav varme
    saucen skal være glat og cremet
  9. 9

    Tilsæt det møre kød tilbage i gryden, og lad det varme op i saucen.

    5 min
    lav varme
    kødet skal være varmt og dækket af sauce

Tags

franskkalvcremetsimreret

Kommentarer

Mette

Blanquette de Veau er så cremet og lækker

★★★★★
Anders

Den bløde kalvekød smelter på tungen

★★★★
Lise

Perfekt til en hyggelig middag med venner

★★★★★