Blanquette de Veau

Blanquette de Veau er en klassisk fransk ret lavet med møre stykker kalv, der simrer i en lækker, cremet sauce med grøntsager og krydderier.
Ingredienser
- kalvebryst(fint skåret i tern)1 kg
- laurbærblade(friske eller tørrede)2 stk
- gulerødder(skåret i skiver)2 stk
- løg(finhakket)1 stk
- hvidvin(tør hvidvin)2 dl
- kalvefond(kan være hjemmelavet eller købt)1 l
- fløde(gerne fuldfed)250 g
- hvedemel(til jævning)2 ss
- smør(til sautering)2 ss
- salt(efter smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet)1 tsk
- citron(saften fra)1 stk
- æggeblommer(for ekstra cremede)2 stk
Fremgangsmåde
- 1
Smelt smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt kalvegn, og brun dem på alle sider.
10 minmedium varmekødet skal være gyldent og dufte lækkert - 2
Tilsæt løg, gulerødder og laurbærblade, og lad det stege i yderligere 5 minutter.
5 minmedium varmegrøntsagerne skal være let møre og dufte sødt - 3
Hæld hvidvinen i gryden og lad det koge i 2 minutter for at reducere alkoholen.
2 minhøj varmevinen skal boble kraftigt - 4
Tilsæt kalvefond og lad retten simre i 1 time, indtil kødet er mørt.
60 minlav varmekødet skal være meget mørt - 5
Tag kødet op og hold det varmt. Si saucen for at fjerne grøntsagerne.
10 minikke relevantsaucen skal være klar og uden stykker - 6
Tilsæt hvedemelet til saucen, og rør godt. Lad det simre i 5 minutter.
5 minlav varmesaucen skal tykne - 7
Tilsæt fløden, og lad det simre i yderligere 5 minutter.
5 minlav varmesaucen skal være cremet - 8
Tilsæt æggeblommer og citronsaft, og rør godt. Lad det ikke koge, men hold det varmt.
3 minlav varmesaucen skal være glat og cremet - 9
Tilsæt det møre kød tilbage i gryden, og lad det varme op i saucen.
5 minlav varmekødet skal være varmt og dækket af sauce
Tags
Kommentarer
Blanquette de Veau er så cremet og lækker
Den bløde kalvekød smelter på tungen
Perfekt til en hyggelig middag med venner