spisekunst.dk

Ratatouille Légère

vegetarisksundsommergrøntsager
Ratatouille Légère

En let og sund ratatouille fyldt med friske grøntsager og smagfulde krydderier, perfekt til sommermåltider.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • aubergine(frisk og fast)
    1 stk
  • zucchini(frisk og fast)
    1 stk
  • rød peberfrugt(skåret i tern)
    1 stk
  • gul peberfrugt(skåret i tern)
    1 stk
  • tomater(friske eller dåse)
    2 stk
  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • olivenolie(koldpresset)
    3 spsk
  • tørret timian(kan erstattes med frisk)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    0.5 tsk
  • frisk basilikum(til pynt)
    1 bundt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær aubergine, zucchini, rød og gul peberfrugt i tern.

    10 min
  2. 2

    Varm olivenolie i en stor pande over medium varme.

    5 min
    medium
    olien skal begynde at glimte
  3. 3

    Tilsæt løg og hvidløg, sauter indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium
    duften af løg og hvidløg skal være tydelig
  4. 4

    Tilsæt aubergine, zucchini, rød og gul peberfrugt, og steg i cirka 10 minutter.

    10 min
    medium
    grøntsagerne skal være møre, men stadig have bid
  5. 5

    Tilsæt hakkede tomater, timian, salt og peber, rør rundt og lad det simre i 15 minutter.

    15 min
    lav
    saucen skal tykne og dufte aromatisk
  6. 6

    Tag panden af varmen og lad ratatouillen køle af i et par minutter.

    2 min
  7. 7

    Server ratatouillen varm, pyntet med frisk basilikum.

    2 min

Tags

vegetarisksundsommergrøntsager

Kommentarer

Camilla

Ratatouille Légère er perfekt til vegetarisk aftensmad

★★★★★
Mads

Jeg elsker kombinationen af aubergine og squash i denne ret

★★★★
Louise

Denne ret er ideel til en let frokost på en varm sommerdag

★★★★