spisekunst.dk

Cassoulet Express

cassoulethurtigfranskcomfort food
Cassoulet Express

En hurtig og lækker version af den klassiske franske cassoulet, perfekt til travle hverdage.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket svinekød(kan erstattes med kyllingekød)
    200 g
  • pølser(franske pølser anbefales)
    150 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • hvide bønner(kan være på dåse)
    400 g
  • kyllingefond(eller vegetabilsk fond)
    400 ml
  • tomater(hakkede)
    200 g
  • tørret timian(eller frisk timian)
    2 tsk
  • paprika(gerne røget)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • laurbærblad(valgfrit)
    1 stk
  • brødkrummer(til topping)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og steg indtil de er bløde.

    5 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige og duften skal være aromatisk
  2. 2

    Tilsæt det hakkede svinekød og pølserne skåret i skiver. Steg indtil kødet er brunet.

    7 min
    medium-høj varme
    kødet skal være gennemstegt og let gyldent
  3. 3

    Tilsæt de hakkede tomater, kyllingefond, bønner, timian, paprika og laurbærblad. Rør godt rundt.

    2 min
  4. 4

    Lad retten simre i 15-20 minutter, indtil den er varm og smagene er blandet.

    20 min
    lav varme
    retterne skal boble let, og duften skal være fyldig
  5. 5

    Drys brødkrummer over retten og lad den stege under grill i ovnen i 5 minutter, indtil toppen er sprød.

    5 min
    grill
    brødkrummerne skal være gyldne og sprøde

Tags

cassoulethurtigfranskcomfort food

Kommentarer

Mette

Den perfekte ret til en kold vinteraften med masser af saftig confit de canard.

★★★★★
Anders

Cassoulet Express var en redning på en travl hverdagsaften - fyldt med lækre bønner og pølser.

★★★★
Lise

Jeg tilføjede lidt friske krydderurter til retten, og det gav lige det ekstra pift.

★★★★★