Cassoulet Express

En hurtig og lækker version af den klassiske franske cassoulet, perfekt til travle hverdage.
Ingredienser
- hakket svinekød(kan erstattes med kyllingekød)200 g
- pølser(franske pølser anbefales)150 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- hvide bønner(kan være på dåse)400 g
- kyllingefond(eller vegetabilsk fond)400 ml
- tomater(hakkede)200 g
- tørret timian(eller frisk timian)2 tsk
- paprika(gerne røget)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- laurbærblad(valgfrit)1 stk
- brødkrummer(til topping)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolien op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og steg indtil de er bløde.
5 minmedium varmeløgene skal være gennemsigtige og duften skal være aromatisk - 2
Tilsæt det hakkede svinekød og pølserne skåret i skiver. Steg indtil kødet er brunet.
7 minmedium-høj varmekødet skal være gennemstegt og let gyldent - 3
Tilsæt de hakkede tomater, kyllingefond, bønner, timian, paprika og laurbærblad. Rør godt rundt.
2 min - 4
Lad retten simre i 15-20 minutter, indtil den er varm og smagene er blandet.
20 minlav varmeretterne skal boble let, og duften skal være fyldig - 5
Drys brødkrummer over retten og lad den stege under grill i ovnen i 5 minutter, indtil toppen er sprød.
5 mingrillbrødkrummerne skal være gyldne og sprøde
Tags
Kommentarer
Den perfekte ret til en kold vinteraften med masser af saftig confit de canard.
Cassoulet Express var en redning på en travl hverdagsaften - fyldt med lækre bønner og pølser.
Jeg tilføjede lidt friske krydderurter til retten, og det gav lige det ekstra pift.