Sorbet Citron Maison
sorbetdessertcitronsommer

En forfriskende og let sorbet lavet af friskpresset citronsaft og sukker, perfekt til varme dage.
Tid200 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- vand(koldt)200 ml
- sukker(kan erstattes med sødemiddel)150 g
- citronsaft(friskpresset for bedste smag)200 ml
- citron(til garniture og ekstra smag)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Kog vand og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst.
5 minhøj varmesukkeret skal være helt opløst, og blandingen skal være klar - 2
Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af til stuetemperatur.
10 minstuetemperatursiruppen skal være kølig at røre ved - 3
Tilsæt citronsaft til den afkølede sirup og rør godt.
2 minstuetemperaturblandingen skal være jævn og duften af citron skal være fremtrædende - 4
Hæld blandingen i en skål og sæt den i fryseren. ved fryser - ingen specifik cue, blot fryse i næste trin,
- 5
Rør i blandingen hver
- 6
3
- 7
minut i 2-3 timer, indtil den er helt fryset og har en sorbet-konsistens.
180 minfryserkonsistensen skal være glat og let at skovle op - 8
Server sorbetten i skåle og pynt med citronskiver.
5 minserveringstemperatursorbetten skal være let at skovle op og have en lys, sommerlig farve
Tags
sorbetdessertcitronsommer
Kommentarer
Lise
Den friske citronsmag var perfekt til en varm sommerdag!
★★★★★
Morten
Jeg tilføjede lidt revet ingefær for ekstra smag.
★★★★★
Camilla
Sorbet Citron Maison var den perfekte afslutning på vores picnic i parken.
★★★★★