spisekunst.dk

Sorbet Citron Maison

sorbetdessertcitronsommer
Sorbet Citron Maison

En forfriskende og let sorbet lavet af friskpresset citronsaft og sukker, perfekt til varme dage.

Tid200 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • vand(koldt)
    200 ml
  • sukker(kan erstattes med sødemiddel)
    150 g
  • citronsaft(friskpresset for bedste smag)
    200 ml
  • citron(til garniture og ekstra smag)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog vand og sukker i en gryde, indtil sukkeret er opløst.

    5 min
    høj varme
    sukkeret skal være helt opløst, og blandingen skal være klar
  2. 2

    Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af til stuetemperatur.

    10 min
    stuetemperatur
    siruppen skal være kølig at røre ved
  3. 3

    Tilsæt citronsaft til den afkølede sirup og rør godt.

    2 min
    stuetemperatur
    blandingen skal være jævn og duften af citron skal være fremtrædende
  4. 4

    Hæld blandingen i en skål og sæt den i fryseren. ved fryser - ingen specifik cue, blot fryse i næste trin,

  5. 5

    Rør i blandingen hver

  6. 6

    3

  7. 7

    minut i 2-3 timer, indtil den er helt fryset og har en sorbet-konsistens.

    180 min
    fryser
    konsistensen skal være glat og let at skovle op
  8. 8

    Server sorbetten i skåle og pynt med citronskiver.

    5 min
    serveringstemperatur
    sorbetten skal være let at skovle op og have en lys, sommerlig farve

Tags

sorbetdessertcitronsommer

Kommentarer

Lise

Den friske citronsmag var perfekt til en varm sommerdag!

★★★★★
Morten

Jeg tilføjede lidt revet ingefær for ekstra smag.

★★★★
Camilla

Sorbet Citron Maison var den perfekte afslutning på vores picnic i parken.

★★★★★