Galette Forestière

Galette Forestière er en lækker og rustik tærte fyldt med saftige svampe og cremede smagsnuancer. Perfekt til en hyggelig middag eller som en del af en festlig buffet.
Ingredienser
- hvedemel(gerne økologisk)200 g
- koldt smør(skåret i tern)100 g
- koldt vand(kan justeres alt efter dejens konsistens)50 ml
- blandede svampe(champignon)300 g
- skovsvampe)andre
- løg(finthakket)1 stk.
- hvidløg(finthakket)2 stk.
- fløde(kan være plantebaseret)100 g
- timian(frisk eller tørret)1 tsk.
- salt1 tsk.
- peber(nykværnet)0.5 tsk.
- æg(til pensling)1 stk.
Fremgangsmåde
- 1
Bland hvedemelet med det kolde smør i en skål, indtil blandingen ligner groft mel.
5 minN/ADejen skal være smuldret og kold. - 2
Tilsæt koldt vand lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat. Læg den i køleskabet i 30 minutter.
30 minN/ADejen skal være glat og ikke klæbrige. - 3
Forbered fyldet: Sauter løg og hvidløg i en pande med lidt olie indtil de er bløde.
5 minmedium varmeLøgene skal være gennemsigtige. - 4
Tilsæt de blandede svampe og steg i yderligere 10 minutter, indtil svampene er møre og væden er fordampet.
10 minmedium varmeSvampene skal være let gyldne. - 5
Tilsæt fløde, timian, salt og peber, og lad det simre i 5 minutter.
5 minmedium varmeBlandingen skal være cremet. - 6
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
- 7
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel og læg den på en bageplade.
5 minN/ADejen skal være ca. 3 mm tyk. - 8
Læg svampefyldet i midten af dejen og fold kanterne op over fyldet, så de danner en rand.
5 minN/AKanterne skal være foldet op og fyldet eksponeret. - 9
Pensl kanten med et sammenpisket æg.
2 minN/AKanten skal være glinsende. - 10
1
- 11
Bag galetten i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er gylden.
30 min200 grader CelsiusGaletten skal være gyldenbrun og sprød.
Tags
Kommentarer
Denne galette med svampe og urter var en perfekt vegetarisk frokost!
Jeg nød galetten med bacon og ost på en hyggelig skovtur med familien.
Galette Forestière med løg og timian var en lækker og let ret til aftensmad.