spisekunst.dk

Galette Forestière

galettesvampetærtevegetarisk
Galette Forestière

Galette Forestière er en lækker og rustik tærte fyldt med saftige svampe og cremede smagsnuancer. Perfekt til en hyggelig middag eller som en del af en festlig buffet.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • hvedemel(gerne økologisk)
    200 g
  • koldt smør(skåret i tern)
    100 g
  • koldt vand(kan justeres alt efter dejens konsistens)
    50 ml
  • blandede svampe(champignon)
    300 g
  • skovsvampe)
    andre
  • løg(finthakket)
    1 stk.
  • hvidløg(finthakket)
    2 stk.
  • fløde(kan være plantebaseret)
    100 g
  • timian(frisk eller tørret)
    1 tsk.
  • salt
    1 tsk.
  • peber(nykværnet)
    0.5 tsk.
  • æg(til pensling)
    1 stk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemelet med det kolde smør i en skål, indtil blandingen ligner groft mel.

    5 min
    N/A
    Dejen skal være smuldret og kold.
  2. 2

    Tilsæt koldt vand lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat. Læg den i køleskabet i 30 minutter.

    30 min
    N/A
    Dejen skal være glat og ikke klæbrige.
  3. 3

    Forbered fyldet: Sauter løg og hvidløg i en pande med lidt olie indtil de er bløde.

    5 min
    medium varme
    Løgene skal være gennemsigtige.
  4. 4

    Tilsæt de blandede svampe og steg i yderligere 10 minutter, indtil svampene er møre og væden er fordampet.

    10 min
    medium varme
    Svampene skal være let gyldne.
  5. 5

    Tilsæt fløde, timian, salt og peber, og lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    Blandingen skal være cremet.
  6. 6

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius

  7. 7

    Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel og læg den på en bageplade.

    5 min
    N/A
    Dejen skal være ca. 3 mm tyk.
  8. 8

    Læg svampefyldet i midten af dejen og fold kanterne op over fyldet, så de danner en rand.

    5 min
    N/A
    Kanterne skal være foldet op og fyldet eksponeret.
  9. 9

    Pensl kanten med et sammenpisket æg.

    2 min
    N/A
    Kanten skal være glinsende.
  10. 10

    1

  11. 11

    Bag galetten i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er gylden.

    30 min
    200 grader Celsius
    Galetten skal være gyldenbrun og sprød.

Tags

galettesvampetærtevegetarisk

Kommentarer

Mette

Denne galette med svampe og urter var en perfekt vegetarisk frokost!

★★★★★
Lars

Jeg nød galetten med bacon og ost på en hyggelig skovtur med familien.

★★★★
Louise

Galette Forestière med løg og timian var en lækker og let ret til aftensmad.

★★★★