spisekunst.dk

Rognons de Veau

kalverogndansk madhovedret
Rognons de Veau

En klassisk ret med kalverogn, der er stegt og serveret i en lækker cremet sauce med løg og sennep.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kalverogn(frisk og af god kvalitet)
    500 gram
  • løg(hakket fint)
    2 stk
  • smør(til stegning)
    50 gram
  • fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)
    1 dl
  • sennep(fransk sennep anbefales)
    1 tsk
  • frisk timian(kan være tørret hvis ikke tilgængelig)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet peber anbefales)
    0.5 tsk
  • kyllingefond(hjemmelavet eller færdigkøbt)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær kalverognen i skiver og fjern eventuelle hinder.

    10 min
  2. 2

    Smelt smørret i en stor pande ved middel varme. Tilsæt de hakkede løg og sautér dem indtil de er bløde og let gyldne.

    5 min
    medium
    Løgene skal være gennemsigtige og have en let gylden farve.
  3. 3

    Tilsæt kalverognsskiverne til panden og steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side indtil de er let gyldne.

    8 min
    medium-høj
    Rognene skal være let gyldne og faste i konsistensen.
  4. 4

    Tilsæt kyllingefond, fløde, sennep, timian, salt og peber. Rør godt rundt og lad det simre i ca. 5-7 minutter, indtil saucen er let tykkere.

    7 min
    lav
    Saucen skal være cremet og let indkogt.
  5. 5

    Server retten varm, gerne med kartofler eller brød. - Retten skal serveres straks og have en indbydende duft.

Tags

kalverogndansk madhovedret

Kommentarer

Mette

Rognons de Veau er perfekt til en romantisk middag med sin intense smag af kalverør og flødesauce.

★★★★★
Anders

Jeg serverede rognons de veau som en del af en fransk gourmetmenu sammen med en lækker rødvin.

★★★★
Maria

Jeg var lidt skeptisk over for kalvetestikler, men rognons de veau viste sig at være utrolig lækre og møre.

★★★★