Rognons de Veau

En klassisk ret med kalverogn, der er stegt og serveret i en lækker cremet sauce med løg og sennep.
Ingredienser
- kalverogn(frisk og af god kvalitet)500 gram
- løg(hakket fint)2 stk
- smør(til stegning)50 gram
- fløde(kan erstattes med mælk for en lettere version)1 dl
- sennep(fransk sennep anbefales)1 tsk
- frisk timian(kan være tørret hvis ikke tilgængelig)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet peber anbefales)0.5 tsk
- kyllingefond(hjemmelavet eller færdigkøbt)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Skær kalverognen i skiver og fjern eventuelle hinder.
10 min - 2
Smelt smørret i en stor pande ved middel varme. Tilsæt de hakkede løg og sautér dem indtil de er bløde og let gyldne.
5 minmediumLøgene skal være gennemsigtige og have en let gylden farve. - 3
Tilsæt kalverognsskiverne til panden og steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side indtil de er let gyldne.
8 minmedium-højRognene skal være let gyldne og faste i konsistensen. - 4
Tilsæt kyllingefond, fløde, sennep, timian, salt og peber. Rør godt rundt og lad det simre i ca. 5-7 minutter, indtil saucen er let tykkere.
7 minlavSaucen skal være cremet og let indkogt. - 5
Server retten varm, gerne med kartofler eller brød. - Retten skal serveres straks og have en indbydende duft.
Tags
Kommentarer
Rognons de Veau er perfekt til en romantisk middag med sin intense smag af kalverør og flødesauce.
Jeg serverede rognons de veau som en del af en fransk gourmetmenu sammen med en lækker rødvin.
Jeg var lidt skeptisk over for kalvetestikler, men rognons de veau viste sig at være utrolig lækre og møre.