Croque Forestier

En lækker og cremet version af den klassiske croque madame, fyldt med svampe og ost, perfekt til frokost eller brunch.
Ingredienser
- skiver af surdejsbrød(kan også bruges hvidt brød)4 stk.
- svampe(friske)200 g
- blanding af champignon og portobello)en
- cheddarost(revet)100 g
- gruyèreost(revet)100 g
- smør(til stegning)50 g
- æg(store)2 stk.
- frisk timian(hakket)1 tsk.
- med tørret timian)erstattes
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk.
- peber(friskkværnet)0.5 tsk.
- fløde(kan bruges piskefløde eller madlavningsfløde)50 ml
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Sauter svampene i en pande med smør over medium varme, indtil de er møre og let gyldne, cirka 5-7 minutter.
7 minmediumsvampene er bløde og udsender en dejlig aroma - 3
Tilsæt timian, salt, peber og fløde til svampene og lad det simre i yderligere 2-3 minutter.
3 minmediumblandingen er cremet og let boblende - 4
Anbring to skiver af brød på en bageplade og læg et lag af svampeblandingen på hver skive.
2 minn/abrødet er dækket jævnt - 5
Drys cheddar- og gruyèreost over svampene, og læg de resterende skiver brød ovenpå.
2 minn/aosten dækker sandwichen helt - 6
Pensl toppen af sandwicherne med smeltet smør.
2 minn/asmørret er jævnt fordelt - 7
Bag sandwicherne i ovnen i 10-12 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
12 min200osten bobler og er gyldenbrun - 8
Tag sandwicherne ud af ovnen og lad dem køle af i et minut, før de skæres over og serveres.
1 minn/asandwichens overflade er stadig varm
Tags
Kommentarer
Den sprøde bacon gav en god smag
Den cremede champignonsovs var lækker
Perfekt til en hyggelig skovtur med vennerne