Vol-au-vent au Poulet

Vol-au-vent au Poulet er en klassisk fransk ret, der består af sprøde skaller fyldt med en lækker kyllingeblanding med svampe i en cremet sauce. Perfekt til festlige lejligheder eller som en del af en lækker middag.
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i tern)500 g
- små løg(finthakket)2 stk
- champignon(skåret i skiver)200 g
- smør(til stegning)50 g
- hvedemel(til jævning)50 g
- kyllingefond(kan være hjemmelavet eller købt)500 ml
- fløde(krydrede med salt og peber)200 ml
- frisk timian(hakket)1 tsk
- frosne vol-au-vent skaller(kan købes færdige)1 pakke
- æg(til pensling)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Smelt smørret i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og svits i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumløgene er bløde - 3
Tilsæt kyllingetern og steg i 10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
10 minmediumkyllingen er ikke mere rosa - 4
Tilsæt champignon og steg i yderligere 5 minutter, indtil de er let brunede.
5 minmediumchampignonene er bløde - 5
Drys hvedemelet over blandingen og rør godt i 2 minutter for at jævne saucen.
2 minmediummelet er godt blandet - 6
Tilsæt kyllingefond og fløde, og lad det simre i 10 minutter, indtil saucen er tykkere.
10 minmediumsaucen er cremet og lidt tykkere - 7
Tilsæt timian og smag til med salt og peber.
2 minmediumsmagen er afbalanceret - 8
Placer vol-au-vent skaller på en bageplade og pensl dem med pisket æg.
5 min200skallerne er glatte og skinnende - 9
Bag skallerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne.
15 min200skallerne er sprøde og gyldne - 10
1
- 11
Tag skallerne ud af ovnen og fyld dem med kyllinge- og svampemassen. Server straks.
5 miningenfyldet er varmt og skallerne er sprøde
Tags
Kommentarer
Vol-au-vent au Poulet er perfekt til en picnic i parken
Den sprøde dej og saftige kylling fyld går godt sammen
Jeg tilføjede lidt svampe for ekstra smag