Mouclade Charentaise
muslingerfranskskaldyrhovedret

Mouclade Charentaise er en klassisk ret fra Charente-regionen i Frankrig, som kombinerer muslinger med en cremet sennepssauce. Retten er perfekt som forret eller hovedret og serveres ofte med brød.
Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- muslinger(friske)1 kg
- hvidvin(tør hvidvin)2 dl
- fløde(gerne madlavningsfløde)1 dl
- løgt(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- dijonsennep(for ekstra smag)1 tsk
- frisk persille(hakket)1 tsk
- smør(til sautering)50 g
- citron(revet skal)1 tsk
- vand(til damping)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Sauter løg og hvidløg i smørret i en stor gryde, indtil de er bløde.
5 minmiddel varmeløget skal være gennemsigtigt og dufte aromatisk - 2
Tilsæt hvidvinen og lad det koge op.
2 minhøj varmevinens alkohol skal fordampe, og det skal dufte stærkt af vin - 3
Tilsæt muslingerne og vandet, og dæk gryden med et låg. Damp muslingerne i 5-7 minutter, indtil de åbner sig.
7 minmiddel varmemuslingerne skal være åbne, og der skal være damp under låget - 4
Fjern gryden fra varmen, og tag de åbne muslinger ud. Tilsæt fløde, dijonsennep, persille og citronskal til den tilbageværende væske.
2 miningenblandingen skal være cremet og velduftende - 5
Hæld saucen over muslingerne og server straks.
1 miningensaucen skal være jævn og dække muslingerne godt
Tags
muslingerfranskskaldyrhovedret
Kommentarer
Anne
Den bløde konsistens af muslingerne var fantastisk!
★★★★★
Nikolaj
Jeg elskede den cremede sauce med safran i!
★★★★★
Louise
Perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas hvidvin
★★★★★