Tarte Flambée Alsacienne

Tarte Flambée Alsacienne er en lækker tærte fra Alsace-regionen i Frankrig, der kombinerer en sprød dej med en cremet fyldning af fløde, creme fraiche, løg og bacon.
Ingredienser
- hvedemel(type 00 er ideel for en finere dej)250 g
- vand(koldt vand)125 ml
- salt(kan justeres efter smag)1 stk
- fløde(brug gerne madlavningsfløde)100 g
- creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)150 g
- løg(skåret i tynde skiver)1 stk
- bacon(kan bruges røget eller urøget)200 g
- ost(gerne en stærk ost som Gruyère eller Emmental)100 g
- frisk timian(kan også være tørret)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forbered dejen ved at blande hvedemelet og saltet i en skål. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 2
Lad dejen hvile i 30 minutter, dækket med et fugtigt klæde.
30 min - 3
Forvarm ovnen til 250 grader Celsius
- 4
Rul dejen ud til en meget tynd plade på en meldrysset overflade.
5 min - 5
Læg dejen på en bageplade og fordel fløde og creme fraiche jævnt over den.
5 min - 6
Fordel de tynde løgskiver over fløden, og læg baconstykkerne ovenpå.
5 min - 7
Drys med revet ost og frisk timian.
5 min - 8
Bag Tarte Flambée i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, indtil kanten er gylden og sprød.
20 min250kanten skal være gylden og duften af bacon og ost skal være fremtrædende - 9
Tag Tarte Flambée ud af ovnen, lad den køle i et par minutter og skær den i skiver før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Tarte Flambée Alsacienne er perfekt til en hyggelig aften med venner og rødvin.
Den sprøde bund og den cremede creme fraiche gør dette til en lækker snack til en film aften.
Jeg tilføjede lidt tynde skiver af løg for ekstra smag - det var en sand smagsoplevelse!