Rôti de Porc au Lait

Rôti de Porc au Lait er en klassisk fransk ret, hvor svinefilet braiseres i mælk, hvilket giver en utrolig saftig og mør konsistens. Retten er perfekt til en festlig middag eller en søndagsmiddag.
Ingredienser
- svinefilet(gerne fra en god kvalitet)1.5 kg
- salt(til krydring)1 tsk
- sort peber(nykværnet for bedre smag)0.5 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- mælk(gerne fuldfed)500 ml
- laurbærblade(for ekstra smag)2 stk
- løget(groft hakket)1 stk
- hvidløg(knust)4 fed
- frisk timian(eller 1 tsk tørret)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 160 grader C.
5 min160ovnen bliver varm - 2
Krydr svinefileten med salt og sort peber.
2 min - 3
Varm olien i en stor pande over medium varme, og brun svinefileten på alle sider.
10 min - 4
Tag svinefileten af panden og læg den i et ovnfast fad.
2 min - 5
I samme pande, tilsæt løg, hvidløg, og timian, og sautér i 3-4 minutter, indtil de er bløde.
4 min - 6
Tilsæt mælken og laurbærbladene til panden, og bring det til en simren.
3 min - 7
Hæld mælke- og løgblandingen over svinefileten i det ovnfaste fad.
2 min - 8
Dæk fadet med aluminiumsfolie og sæt det i ovnen.
2 min - 9
Bag i ovnen i 2 timer, indtil kødet er mørt.
120 min160kødet er let at skære og dufter aromatisk - 10
1
- 11
Tag fadet ud af ovnen, lad kødet hvile i 10 minutter før skæring.
10 min
Tags
Kommentarer
Rôti de Porc au Lait er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien.
Den møre svinekød passer godt sammen med den cremede mælkesauce.
Rôti de Porc au Lait er ideel til en lækker frokost på arbejdet.