spisekunst.dk

Rôti de Porc au Lait

fransksvinekødbraiseringcomfort food
Rôti de Porc au Lait

Rôti de Porc au Lait er en klassisk fransk ret, hvor svinefilet braiseres i mælk, hvilket giver en utrolig saftig og mør konsistens. Retten er perfekt til en festlig middag eller en søndagsmiddag.

Tid140 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • svinefilet(gerne fra en god kvalitet)
    1.5 kg
  • salt(til krydring)
    1 tsk
  • sort peber(nykværnet for bedre smag)
    0.5 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • mælk(gerne fuldfed)
    500 ml
  • laurbærblade(for ekstra smag)
    2 stk
  • løget(groft hakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust)
    4 fed
  • frisk timian(eller 1 tsk tørret)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 160 grader C.

    5 min
    160
    ovnen bliver varm
  2. 2

    Krydr svinefileten med salt og sort peber.

    2 min
  3. 3

    Varm olien i en stor pande over medium varme, og brun svinefileten på alle sider.

    10 min
  4. 4

    Tag svinefileten af panden og læg den i et ovnfast fad.

    2 min
  5. 5

    I samme pande, tilsæt løg, hvidløg, og timian, og sautér i 3-4 minutter, indtil de er bløde.

    4 min
  6. 6

    Tilsæt mælken og laurbærbladene til panden, og bring det til en simren.

    3 min
  7. 7

    Hæld mælke- og løgblandingen over svinefileten i det ovnfaste fad.

    2 min
  8. 8

    Dæk fadet med aluminiumsfolie og sæt det i ovnen.

    2 min
  9. 9

    Bag i ovnen i 2 timer, indtil kødet er mørt.

    120 min
    160
    kødet er let at skære og dufter aromatisk
  10. 10

    1

  11. 11

    Tag fadet ud af ovnen, lad kødet hvile i 10 minutter før skæring.

    10 min

Tags

fransksvinekødbraiseringcomfort food

Kommentarer

Maria

Rôti de Porc au Lait er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien.

★★★★★
Mads

Den møre svinekød passer godt sammen med den cremede mælkesauce.

★★★★
Lise

Rôti de Porc au Lait er ideel til en lækker frokost på arbejdet.

★★★★