Endives Gratineées

Endives gratinées er en lækker fransk ret, hvor endiverne bliver blødgjort og derefter gratineret med en cremet flødesauce og smeltet ost. Retten er perfekt som tilbehør eller en let hovedret.
Ingredienser
- endiver(friske og sprøde)4 stk
- fløde(kan være sødmælk)2 dl
- revet ost(for eksempel Gruyère eller Emmental)100 g
- smør(til smørning af formen)50 g
- salt(for at smage)1 tsk
- peber(for at smage)1 tsk
- muskatnød(friskrevet for bedste smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Skær endiverne på langs og tag kernerne ud, så de bliver lettere at tilberede.
10 minikke relevantendiverne skal være rene og skåret - 3
Kog endiverne i saltet vand i 5 minutter for at blødgøre dem.
5 minikke relevantendiverne skal være møre, men stadig sprøde - 4
Tag endiverne op og lad dem dryppe af på et viskestykke.
2 minikke relevantendiverne skal være tørre - 5
Smelt smørret i en gryde og tilsæt fløden, salt, peber og muskatnød. Lad det simre i 5 minutter.
5 minmiddel varmesaucen skal tykne en smule - 6
Placer endiverne i en smurt bageform og hæld flødesaucen over. Drys den revne ost på toppen.
5 minikke relevantendiverne skal være jævnt dækket - 7
Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil osten er gylden og bobler.
20 min200osten skal være smeltet og let gylden - 8
Tag gratineringen ud af ovnen og lad den køle af i et par minutter før servering.
5 minikke relevantretterne skal være let afkølede før servering
Tags
Kommentarer
Endives gratineées er perfekte til en hyggelig middag i weekenden
Jeg tilføjede lidt revet parmesan på toppen - det gav en skøn smag
Disse endivier var en overraskende lækker tilføjelse til min madpakke