spisekunst.dk

Endives Gratineées

gratingrøntsagerfranskvegetarsk
Endives Gratineées

Endives gratinées er en lækker fransk ret, hvor endiverne bliver blødgjort og derefter gratineret med en cremet flødesauce og smeltet ost. Retten er perfekt som tilbehør eller en let hovedret.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • endiver(friske og sprøde)
    4 stk
  • fløde(kan være sødmælk)
    2 dl
  • revet ost(for eksempel Gruyère eller Emmental)
    100 g
  • smør(til smørning af formen)
    50 g
  • salt(for at smage)
    1 tsk
  • peber(for at smage)
    1 tsk
  • muskatnød(friskrevet for bedste smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  2. 2

    Skær endiverne på langs og tag kernerne ud, så de bliver lettere at tilberede.

    10 min
    ikke relevant
    endiverne skal være rene og skåret
  3. 3

    Kog endiverne i saltet vand i 5 minutter for at blødgøre dem.

    5 min
    ikke relevant
    endiverne skal være møre, men stadig sprøde
  4. 4

    Tag endiverne op og lad dem dryppe af på et viskestykke.

    2 min
    ikke relevant
    endiverne skal være tørre
  5. 5

    Smelt smørret i en gryde og tilsæt fløden, salt, peber og muskatnød. Lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    middel varme
    saucen skal tykne en smule
  6. 6

    Placer endiverne i en smurt bageform og hæld flødesaucen over. Drys den revne ost på toppen.

    5 min
    ikke relevant
    endiverne skal være jævnt dækket
  7. 7

    Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil osten er gylden og bobler.

    20 min
    200
    osten skal være smeltet og let gylden
  8. 8

    Tag gratineringen ud af ovnen og lad den køle af i et par minutter før servering.

    5 min
    ikke relevant
    retterne skal være let afkølede før servering

Tags

gratingrøntsagerfranskvegetarsk

Kommentarer

Mette

Endives gratineées er perfekte til en hyggelig middag i weekenden

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede lidt revet parmesan på toppen - det gav en skøn smag

★★★★
Louise

Disse endivier var en overraskende lækker tilføjelse til min madpakke

★★★★