Quenelles Lyonnaises

Quenelles Lyonnaises er en klassisk fransk ret, der består af bløde fiskedumplings lavet af hakket fisk, æg, mel og fløde. De koges blidt i vand og serveres typisk med en lækker sauce.
Ingredienser
- hakket fisk(f.eks. torsk eller laks) (frisk og af høj kvalitet)150 g
- hvedemel(kan erstattes med glutenfri mel)50 g
- æg(stort og frisk)1 stk
- fløde(kan være let fløde for mindre fedtindhold)100 ml
- revet parmesan(kan erstattes med anden hård ost)30 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(nymalet for bedre smag)0.5 tsk
- citron(saften) (freskpresset for bedste smag)1 stk
- vand til kogning(til at koge quenelles)1 l
Fremgangsmåde
- 1
Blend den hakkede fisk, hvedemelet, æg, fløde, parmesan, salt, peber og citronsaft i en foodprocessor, indtil blandingen er glat.
5 miningenblandingen skal være ensartet og glat - 2
Bring en gryde med vand i kog og tilsæt lidt salt.
10 min100 grader Celsiusvand skal boble kraftigt - 3
Form quenelles ved hjælp af to skeer. Tag en skefuld af blandingen og brug den anden ske til at forme en oval form.
10 miningenquenelles skal være glatte og ensartede - 4
Læg forsigtigt quenelles i det kogende vand. Kog i 6-8 minutter, indtil de flyder til overfladen.
8 min100 grader Celsiusquenelles flyder op til overfladen - 5
Tag quenelles op med en hulske og lad dem dryppe af på et viskestykke.
2 miningendryp skal være minimalt - 6
Server quenelles varme med en sauce efter eget valg, f.eks. en smør- eller tomatsauce.
5 miningenservering skal være varm og indbydende
Tags
Kommentarer
Quenelles Lyonnaises er perfekt til en hyggelig aften med rødvin og ost
Jeg elsker den bløde konsistens af quenellerne, de smelter nærmest på tungen
Quenelles Lyonnaises er det ultimative comfort food, specielt på en regnvejrsdag