spisekunst.dk

Escalope Normande

franskhovedretkalvflødesaucesvampe
Escalope Normande

Escalope Normande er en klassisk fransk ret med panerede kalveschnitzler, der serveres med en lækker flødesovs med svampe og æbler. Retten er både delikat og fyldig, og den er perfekt til en middagsselskab.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • kalveschnitzler(tynde skiver)
    4 stk.
  • hvedemel(til panering)
    100 g
  • æg(piskede)
    2 stk.
  • rasp(til panering)
    200 g
  • smør(til stegning)
    50 g
  • fløde(gerne kraftig fløde)
    150 ml
  • svampe(f.eks. champignon)
    100 g
  • skiver)
    i
  • æble(skåret i små tern)
    50 g
  • cognac(kan udelades)
    1 tsk.
  • frisk persille(hakket til pynt)
    1 tsk.
  • salt(efter smag)
    1 tsk.
  • peber(efter smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bank kalveschnitzlerne flade mellem plastfolie, indtil de er ca. 1 cm tykke.

    10 min
  2. 2

    Paner schnitzlerne i hvedemelet, dyb dem derefter i de piskede æg og til sidst i raspen.

    5 min
  3. 3

    Smelt smørret i en pande over medium varme.

    2 min
    medium
    smørret skal boble let
  4. 4

    Steg schnitzlerne i panden i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    8 min
    medium-høj
    de skal være gyldne og sprøde
  5. 5

    Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme.

    2 min
  6. 6

    Tilsæt svampe, æbletern og cognac til panden og sautér i 5 minutter, indtil svampene er møre.

    5 min
    medium
    svampene skal være let brune og bløde
  7. 7

    Tilsæt fløden og lad saucen simre i 3-4 minutter, indtil den er lidt tykkere.

    4 min
    lav
    saucen skal være cremet og let reduceret
  8. 8

    Smag til med salt og peber, og hæld saucen over schnitzlerne, før servering.

    2 min
  9. 9

    Drys hakket persille over retten ved servering.

    1 min

Tags

franskhovedretkalvflødesaucesvampe

Kommentarer

Lise

Den lækre æbleskive sauce gav retten en skøn sødme

★★★★★
Morten

Escalope Normande var perfekt til en romantisk middag med min kæreste

★★★★
Karen

Jeg tilføjede lidt friske æbler for ekstra crunch

★★★★