Escalope Normande

Escalope Normande er en klassisk fransk ret med panerede kalveschnitzler, der serveres med en lækker flødesovs med svampe og æbler. Retten er både delikat og fyldig, og den er perfekt til en middagsselskab.
Ingredienser
- kalveschnitzler(tynde skiver)4 stk.
- hvedemel(til panering)100 g
- æg(piskede)2 stk.
- rasp(til panering)200 g
- smør(til stegning)50 g
- fløde(gerne kraftig fløde)150 ml
- svampe(f.eks. champignon)100 g
- skiver)i
- æble(skåret i små tern)50 g
- cognac(kan udelades)1 tsk.
- frisk persille(hakket til pynt)1 tsk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Bank kalveschnitzlerne flade mellem plastfolie, indtil de er ca. 1 cm tykke.
10 min - 2
Paner schnitzlerne i hvedemelet, dyb dem derefter i de piskede æg og til sidst i raspen.
5 min - 3
Smelt smørret i en pande over medium varme.
2 minmediumsmørret skal boble let - 4
Steg schnitzlerne i panden i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
8 minmedium-højde skal være gyldne og sprøde - 5
Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme.
2 min - 6
Tilsæt svampe, æbletern og cognac til panden og sautér i 5 minutter, indtil svampene er møre.
5 minmediumsvampene skal være let brune og bløde - 7
Tilsæt fløden og lad saucen simre i 3-4 minutter, indtil den er lidt tykkere.
4 minlavsaucen skal være cremet og let reduceret - 8
Smag til med salt og peber, og hæld saucen over schnitzlerne, før servering.
2 min - 9
Drys hakket persille over retten ved servering.
1 min
Tags
Kommentarer
Den lækre æbleskive sauce gav retten en skøn sødme
Escalope Normande var perfekt til en romantisk middag med min kæreste
Jeg tilføjede lidt friske æbler for ekstra crunch