spisekunst.dk

Tomates Provençales

vegetariskglutenfrimejerifri
Tomates Provençales

Tomates Provençales er en klassisk fransk opskrift, hvor tomater fyldes med en blanding af hvidløg, urter og olivenolie, og derefter bages til perfektion. Disse tomater er fantastiske som en side til næsten enhver hovedret.

Tid32 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • modne tomater(økologisk)
    4 stk
  • hvidløg(frisk)
    2 fed
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    2 spsk
  • frisk hakket persille
    2 spsk
  • tørret oregano
    1 tsk
  • salt
    1 tsk
  • friskkværnet sort peber
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader C.

  2. 2

    Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade med skæresiden opad.

    2 min
  3. 3

    Hak hvidløgene fint og drys dem over tomaterne.

    3 min
  4. 4

    Bland olivenolie, persille, oregano, salt og peber sammen i en skål. Fordel blandingen over tomaterne.

    2 min
  5. 5

    Bag tomaterne i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er bløde og let brunede.

Tags

vegetariskglutenfrimejerifri

Kommentarer

Lise

Disse Tomates Provençales var fyldt med lækre krydderier!

★★★★★
Morten

Perfekt tilbehør til en grillfest med vennerne!

★★★★
Emma

Fantastisk måde at få børnene til at spise flere grøntsager på.

★★★★