Gigot d’Agneau Classique

En klassisk opskrift på lammekølle, perfekt til festlige lejligheder. Denne ret kombinerer de rige smage af krydderurter med det møre kød af lammet.
Ingredienser
- lammekølle(vælg en god kvalitet fra en lokal slagter)1.5 kg
- hvidløg(frisk og skrællet)4 stk
- frisk rosmarin(hakket)2 tsk
- frisk timian(hakket)2 tsk
- olivenolie(ekstra jomfru)3 spsk
- salt(tilsmagning)1 tsk
- peber(tilsmagning)1 tsk
- hvidvin(valgfri)250 ml
- lammekraft(kan erstattes med kyllingekraft)300 ml
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Lav små snit i lammekøllen og indsæt skiver af hvidløg.
10 min - 3
Bland rosmarin, timian, olivenolie, salt og peber i en skål. Gnid denne blanding over hele køllen.
5 min - 4
Placer lammekøllen i en stegebradepande og hæld hvidvin og lammekraft omkring køllen.
5 min - 5
Steg lammekøllen i ovnen i 1 time og 30 minutter, eller indtil den har nået en kernetemperatur på 60 grader Celsius
- 6
Lad lammekøllen hvile i 15 minutter før servering.
15 min
Tags
Kommentarer
Den møre lammekølle smagte fantastisk med rosmarin og hvidløg!
Gigot d’Agneau Classique var perfekt til vores søndagsmiddag med en skøn rødvin til.
Jeg pakkede resterne af Gigot d’Agneau Classique med salat i madkassen - det var en lækker frokost dagen efter.