spisekunst.dk

Gigot d’Agneau Classique

lammekøllefestmadklassiskdansk madlavning
Gigot d’Agneau Classique

En klassisk opskrift på lammekølle, perfekt til festlige lejligheder. Denne ret kombinerer de rige smage af krydderurter med det møre kød af lammet.

Tid135 min
Portioner6
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • lammekølle(vælg en god kvalitet fra en lokal slagter)
    1.5 kg
  • hvidløg(frisk og skrællet)
    4 stk
  • frisk rosmarin(hakket)
    2 tsk
  • frisk timian(hakket)
    2 tsk
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    3 spsk
  • salt(tilsmagning)
    1 tsk
  • peber(tilsmagning)
    1 tsk
  • hvidvin(valgfri)
    250 ml
  • lammekraft(kan erstattes med kyllingekraft)
    300 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Lav små snit i lammekøllen og indsæt skiver af hvidløg.

    10 min
  3. 3

    Bland rosmarin, timian, olivenolie, salt og peber i en skål. Gnid denne blanding over hele køllen.

    5 min
  4. 4

    Placer lammekøllen i en stegebradepande og hæld hvidvin og lammekraft omkring køllen.

    5 min
  5. 5

    Steg lammekøllen i ovnen i 1 time og 30 minutter, eller indtil den har nået en kernetemperatur på 60 grader Celsius

  6. 6

    Lad lammekøllen hvile i 15 minutter før servering.

    15 min

Tags

lammekøllefestmadklassiskdansk madlavning

Kommentarer

Lise

Den møre lammekølle smagte fantastisk med rosmarin og hvidløg!

★★★★★
Mads

Gigot d’Agneau Classique var perfekt til vores søndagsmiddag med en skøn rødvin til.

★★★★★
Ida

Jeg pakkede resterne af Gigot d’Agneau Classique med salat i madkassen - det var en lækker frokost dagen efter.

★★★★