Pissaladière Onion

Pissaladière er en klassisk provencalsk tærte lavet med karamelliserede løg, ansjoser og oliven. Denne opskrift leverer en lækker og aromatisk tærte, perfekt til en forret eller en let middag.
Ingredienser
- gule løg(skiver)500 g
- olivenolie(koldpresset)2 spsk
- sukker(for at balancere smagen)1 tsk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet)1 tsk
- balsamico eddike(for ekstra smag)2 spsk
- tærtedej(kan være færdiglavet eller hjemmelavet)1 plade
- ansjosfileter(kan udelades for vegetarsk versjon)100 g
- oliven(sort)100 g
- frisk timian(eller ½ tsk tørret)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm, og der skal være en let duft af varme - 2
Varm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt de skivede løg, sukker, salt og sort peber.
10 minmediumløgene skal blive bløde og gennemsigtige, men ikke brune - 3
Sænk varmen og lad løgene simre i yderligere 30 minutter, rør lejlighedsvis. Tilsæt balsamico eddike efter 20 minutter.
30 minlavløgene skal være gyldne og karamelliserede - 4
Rul tærtedejen ud og læg den i en bageform. Prik bunden med en gaffel.
5 min - 5
Fordel de karamelliserede løg jævnt over dejen. Læg ansjosfileterne og oliven ovenpå, og drys med frisk timian.
5 min - 6
Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil dejen er gylden og sprød.
30 min200dejen skal være let gylden og sprød ved kanten - 7
Lad retten køle af i 5-10 minutter, skær i stykker og server varm eller ved stuetemperatur.
10 min
Tags
Kommentarer
Pissaladière Onion er perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas rødvin.
Jeg elsker kombinationen af søde løg og saltede ansjoser i denne ret.
Pissaladière Onion er fantastisk til en picnic i parken med familien.