Croissants Rapides

En hurtig og nem opskrift på lækre, sprøde croissanter, der er perfekte til morgenmad eller som snack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre glutenstruktur)250 g
- koldt smør(skåret i tern)125 g
- sukker(for smag)15 g
- salt(for smag)5 g
- koldt vand(kan justeres efter behov)120 ml
- tørgær(eller 25 g frisk gær)10 g
- æg(til pensling)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Bland mel, sukker, salt og tørgær i en stor skål.
5 min - 2
Tilsæt det kolde smør og brug fingrene til at smuldre det ind i melblandingen, indtil det ligner groft sand.
5 min - 3
Tilsæt det kolde vand lidt ad gangen, og ælt dejen hurtigt sammen, indtil den er glat. Undgå at overælte.
5 min - 4
Læg dejen i en plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
30 min - 5
Rul dejen ud til en rektangel og fold den i tre. Rul ud igen og fold i tre, gentag dette to gange.
15 min - 6
Rul dejen ud til ca. 5 mm tyk og skær den i trekanter. Rul hver trekant stramt fra den brede ende mod spidsen.
10 min - 7
Læg croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 20 minutter.
20 min - 8
Forvarm ovnen til 200 grader C
- 9
Bag croissanterne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
20 min200de skal være gyldne og dufte lækkert
Tags
Kommentarer
Disse croissanter var perfekte til morgenmad med en skive skinke
Jeg tilføjede lidt chokolademasse og nødder - det var lækkert!
Croissanterne var hurtige at lave og passede perfekt til brunch