spisekunst.dk

Croissants Rapides

bagværkmorgenmadcroissanter
Croissants Rapides

En hurtig og nem opskrift på lækre, sprøde croissanter, der er perfekte til morgenmad eller som snack.

Tid80 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for bedre glutenstruktur)
    250 g
  • koldt smør(skåret i tern)
    125 g
  • sukker(for smag)
    15 g
  • salt(for smag)
    5 g
  • koldt vand(kan justeres efter behov)
    120 ml
  • tørgær(eller 25 g frisk gær)
    10 g
  • æg(til pensling)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland mel, sukker, salt og tørgær i en stor skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt det kolde smør og brug fingrene til at smuldre det ind i melblandingen, indtil det ligner groft sand.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt det kolde vand lidt ad gangen, og ælt dejen hurtigt sammen, indtil den er glat. Undgå at overælte.

    5 min
  4. 4

    Læg dejen i en plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

    30 min
  5. 5

    Rul dejen ud til en rektangel og fold den i tre. Rul ud igen og fold i tre, gentag dette to gange.

    15 min
  6. 6

    Rul dejen ud til ca. 5 mm tyk og skær den i trekanter. Rul hver trekant stramt fra den brede ende mod spidsen.

    10 min
  7. 7

    Læg croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 20 minutter.

    20 min
  8. 8

    Forvarm ovnen til 200 grader C

  9. 9

    Bag croissanterne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

    20 min
    200
    de skal være gyldne og dufte lækkert

Tags

bagværkmorgenmadcroissanter

Kommentarer

Mette

Disse croissanter var perfekte til morgenmad med en skive skinke

★★★★★
Jens

Jeg tilføjede lidt chokolademasse og nødder - det var lækkert!

★★★★
Maria

Croissanterne var hurtige at lave og passede perfekt til brunch

★★★★★