Tarte au Chocolat

En lækker og rig chokoladetærte, der er perfekt som dessert til enhver lejlighed. Den glatte fyldning kombineret med en sprød tærtedej skaber en uforglemmelig smagsoplevelse.
Ingredienser
- mørk chokolade(min. 70% kakao)200 g
- smør(usaltet)100 g
- sukker(kan justeres efter smag)150 g
- æg(frisk)3 stk
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 knivspids
- smuldret tærtedej(kan købes færdig eller laves hjemme)150 g
- flødeskum(til servering)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Smelt chokoladen og smørret sammen i en skål over vandbad, indtil det er glat.
10 minvands temperaturblandingen er ensartet og skinnende - 3
Tag skålen af varmen, og tilsæt sukker, æg, vaniljesukker og salt. Rør godt indtil alt er blandet.
5 miningenblandingen er glat og blank - 4
Læg tærtedejen i en tærteform og prik bunden med en gaffel. Forbag i ovnen i 10 minutter.
10 min180dejen er let gylden - 5
Hæld chokoladeblandingen i den forbagte tærtebund og jævn overfladen.
2 miningenblandingen er godt fordelt - 6
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil kanten er fast og midten stadig er lidt blød.
30 min180kanter er faste, midten skal bløde - 7
Lad tærten køle af i formen i mindst 1 time før servering.
60 miningentærten er varm, men ikke varm - 8
Server tærten med flødeskum på toppen.
5 miningenflødeskum er dollops ovenpå
Tags
Kommentarer
Den lækre chokolade smeltede perfekt i munden
Tarte au Chocolat var en perfekt afslutning på middagen
Det søde og salte i retten skabte en perfekt balance