spisekunst.dk

Tarte au Chocolat

chokoladetærtedessert
Tarte au Chocolat

En lækker og rig chokoladetærte, der er perfekt som dessert til enhver lejlighed. Den glatte fyldning kombineret med en sprød tærtedej skaber en uforglemmelig smagsoplevelse.

Tid65 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • mørk chokolade(min. 70% kakao)
    200 g
  • smør(usaltet)
    100 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    150 g
  • æg(frisk)
    3 stk
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 knivspids
  • smuldret tærtedej(kan købes færdig eller laves hjemme)
    150 g
  • flødeskum(til servering)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Smelt chokoladen og smørret sammen i en skål over vandbad, indtil det er glat.

    10 min
    vands temperatur
    blandingen er ensartet og skinnende
  3. 3

    Tag skålen af varmen, og tilsæt sukker, æg, vaniljesukker og salt. Rør godt indtil alt er blandet.

    5 min
    ingen
    blandingen er glat og blank
  4. 4

    Læg tærtedejen i en tærteform og prik bunden med en gaffel. Forbag i ovnen i 10 minutter.

    10 min
    180
    dejen er let gylden
  5. 5

    Hæld chokoladeblandingen i den forbagte tærtebund og jævn overfladen.

    2 min
    ingen
    blandingen er godt fordelt
  6. 6

    Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, indtil kanten er fast og midten stadig er lidt blød.

    30 min
    180
    kanter er faste, midten skal bløde
  7. 7

    Lad tærten køle af i formen i mindst 1 time før servering.

    60 min
    ingen
    tærten er varm, men ikke varm
  8. 8

    Server tærten med flødeskum på toppen.

    5 min
    ingen
    flødeskum er dollops ovenpå

Tags

chokoladetærtedessert

Kommentarer

Maria

Den lækre chokolade smeltede perfekt i munden

★★★★★
Anders

Tarte au Chocolat var en perfekt afslutning på middagen

★★★★★
Lene

Det søde og salte i retten skabte en perfekt balance

★★★★